Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
Dan verder richting Havelte via het Uffelter Binnenveld, een schitterend natuurgebied met bos, hei met vliegdennen en duintjes.
Het belooft een prachtige dag te worden. De mist, die voor delen van het land is voorspeld, lijkt zich te beperken tot het noordwesten, hier is het stralend zonnig, temperatuur iets onder het vriespunt. We parkeren onze fietsen aan het eindpunt van de route in de buurt van de Havelterberg en de auto in Ansen. Hier nog even een kop koffie uit de thermoskan (horeca nog gesloten) en dan op pad. Van het ene op het andere moment komt dan toch de mist opzetten en mistig blijft het de rest van de dag. Heel erg vinden we het niet, het landschap met aangevroren mist is evengoed mooi en tegen de kou zijn we goed gekleed. De route is prachtig. Eerst via landgoed Rheebruggen naar Uffelte. Hier kunnen we in wegrestaurant Frederikshaven even opwarmen met een kop chocolademelk. Een pauze buiten in het zonnetje is er niet bij vandaag.

Vrijdag 30 december 2016

 

Ansen - Havelterberg 14,9 km

We doorkruisen Havelte en drinken bij de bakker in het centrum nog een kop koffie/thee. Dan weer door richting de Havelterberg. Het infocentrum over dit aardkundig monument laten we nu maar links liggen vanwege de steeds dikker wordende mist en de fietstocht die nog voor ons ligt. Een prachtig stukje nog over de Havelterberg (de mist is niet zo dik dat we helemaal niets meer zien) en dan zien we eindelijk weer eens een paar hunebedden. Eigenlijk zijn ze bedoeld voor de volgende etappe, maar tegen de grote D53 lopen we bijna aan, die kunnen we niet negeren. ít Is hier trouwens nog best druk met wandelaars en gezinnen met klauterende kinderen. Kerstvakantie. Bij de fietsen gearriveerd trekken we warme handschoenen aan en doen we de mutsen op voor de terugtocht van zoín 10 km naar Ansen. De combi ov/fietsen was op dit stuk niet mogelijk. Brr, koud hoor. Ik hoef me op mijn e-fiets niet bovenmatig in te spannen, wat natuurlijk wel prettig is, maar daardoor fiets ik me ook niet warm. Elk voordeel heb ze nadeel (of was het nou andersom?). Nou ja, thuis kom ik in een warm bad weer heerlijk op temperatuur. Wel weer even fijn gewandeld vandaag.
Ansen
Landgoed Rheebruggen
Heel even een stukje blauwe lucht.
Oude Vaart
Drentse Hoofdvaart bij Uffelte
Uffelte
Uffelter Binnenveld
Clemenskerk bij Havelte
Havelter molen
Havelterberg
D53, Havelte
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.