Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
Evengoed is het een schitterende etappe over en langs de Dwingeloose Heide. Omdat er geen wind is en wel zon valt de kou best mee en we picknicken op een wal langs het zandpad. Heerlijk, die warme choco! Erg opschieten doen we niet, zoveel moois te zien, fotoís te maken.
Het is vannacht flink koud geweest, zo -7į, maar voor vandaag is een stralend zonnige dag voorspeld, voorlopig de laatste. We zijn niet helemaal fit, allebei verkouden, maar gaan toch aan de wandel, want de komende weken komt het er waarschijnlijk niet meer van. We nemen een thermosfles warme chocolademelk mee om zo nodig tussendoor op te warmen, want behalve aan de start is er geen horeca onderweg. Openbaar vervoer tussen Ansen en Spier is niet te doen, maar om niet het hele stuk te hoeven fietsen, heb ik iets anders bedacht. We zetten de fietsen in Ansen, de auto in Dwingeloo en nemen daar de bus naar Spier. Hier starten we met een kop koffie en, het is zoín mooie dag, een stukje appeltaart. Dan op pad. Alles is nog prachtig wit berijpt, maar de temperatuur loopt wel op en in de zon is de rijp snel weg, al blijft het op plekken waar de zon niet komt de hele dag wit. Voor de mooie plaatjes hadden we beter een uur eerder kunnen gaan lopen.

Dinsdag 6 december 2016

 

Spier - Ansen 15,6 km

Het laatste stukje door de Anserdennen is ook heel mooi. De zon zakt al aardig en de lucht kleurt prachtig. Dan in de schemer nog 6,5 km fietsen naar Dwingeloo, nu voelen we de kou wel. Het is een schitterende wandeling geweest, al hebben we weer geen hunebedden gezien. In Midden-Drenthe zijn die er niet. Pas als we nog westelijker verder wandelen komen we ze weer tegen.
Uitzichtspunt op de geluidswal langs de A28
En dit is het uitzicht
Prachtige bevroren vennen op de KraloŽr Heide
Anserdennen
Ansen
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.