Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
In het algemeen is er goed te lopen, wel een beetje oppassen bij bevroren plassen en, op verharde wegen en paden, platgereden en verijsde sneeuw. De zandpaden zijn hard bevroren en waar het anders modderig is hobbelig, best lastig lopen af en toe. Onze pauzes zijn kort, de warme choco is heerlijk!
Het is nog steeds winters, vannacht heeft het flink gevroren, het was mistig en de natuur prachtig berijpt. We gaan lekker op pad, goed ingepakt en gewapend met warme choco tegen de kou. Horeca is er niet onderweg. Tussen Eelde en Assen is de zon door mist en bewolking al te zien in prachtig zacht oranje, maar verderop heerst nog de mist. We hopen op wat zon vanmiddag. De fietsen zijn niet mee vandaag, we nemen de bus van Diever naar Havelte. Dat betekent dat we zoín drie kilometer van de vorige etappe nog eens lopen, maar dat geeft niet, deze etappe is niet zo lang. We starten in Havelte met koffie en een gevulde koek bij de warme bakker en dan op pad. Eerst een stukje over het fietspad langs de provinciale weg en dan pikken we bij het infocentrum van de Havelterberg de route weer op. Net als de vorige keer is het hier mistig, maar nu nog witter. En opnieuw mooi. We bekijken beide hunebedden, bestrooid met een laagje poedersuiker, onderaan de Havelterberg en wandelen verder over het Holtingerzand, bos en hei. Vergezichten hebben we niet, maar het is prachtig.

Dinsdag 17 januari 2017

 

Havelte - Diever 16,5 km

We passeren een paar sprookjesachtig mooie vennen. De beloofde of op zijn minst gehoopte opklaringen komen uiteindelijk niet, de mist wordt alleen maar dikker. Jammer, ik had gehoopt op mooie plaatjes van tegen blauwe lucht afgetekende witte bomen. De laatste kilometers gaan door open veld, maar daar zien we dus niet zo veel van. Het gaat ook wat meer over betonnen fietspaden en klinkerwegen. Toch blijft het mooi, hoor, deze winterwitte wereld. Op de terugweg zien we op de thermometer dat het nog steeds dik 2į vriest. Thuis wacht een pan erwtensoep, heerlijk na een koude wandeldag.
D53, Havelte
D54, Havelte
Ruige rijp!
Koek en zopie
Diever
Sint Pancratiuskerk
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.