Els' Wandelverslagen
Verslag van het Westerkwartierpluspad, 2014/2015.
Volgende
Naar boven
Vorige
Gasteren

Zondag 25 mei 2014

 

Aduard - Leek 19 km

Er is voor vandaag een prachtige dag beloofd, ideaal om weer eens een wat langer stukje te wandelen. We vinden deze afstand wat te ver om te fietsen van eind- naar beginpunt en openbaar vervoer is op zondag ook niet goed mogelijk. Maar zoon Arjan brengt uitkomst; hij wil ons wel even van Leek naar Aduard brengen en zo kunnen wij daar rond half 11 onze wandeling starten. We hebben zelf koffie mee en dat is maar goed ook; in Aduard is alles nog dicht. Dat is ook het geval een paar kilometer verder bij café-restaurant Nieuwklap. We maken er wel even gebruik van het terras om heerlijk in het zonnetje onze eigen koffie te drinken. Truien en broekspijpen gaan in de rugzak, het bleke lentevel smeren we goed in met zonnebrand. We hebben hier overigens net het eerste stukje onverhard WKPP achter de rug: het fietspad naar Groningen is nog een echt schelpenpad, beton- en asfaltmonsters hebben hier nog niet toegeslagen. Dan gaan we verder over een asfaltwegje langs het Aduarderdiep. Visdiefjes scheren over het water op zoek naar een lekker hapje. We doorkruisen Den Horn, één lange straat, in de volle lengte van oost naar west. Mooi kerkje, er is een concert vanmiddag, zo zien we; een van de uitvoerenden is een bekende van me, maar ja, om half 4 lopen wij waarschijnlijk ergens in de buurt van Leek. ’t Is te hopen dat ze nog een beetje publiek krijgen, want met dit mooie weer zijn de meeste mensen liever buiten.
Verderop krijgen we weer een stuk onverhard, over een dijkje langs een waterbergingsgebied. Het is wel laveren langs schapenkeutels en koeienvlaaien hier, maar wat een mooi gebied. Op een redelijk keutelvrij grasveldje strijken we even neer voor de picknick.
Vervolgens een klein stukje langs de snelweg waar we het opvallend druk vinden. Wat moeten toch al die mensen zich haastend van hot naar her in dat mooie weer? Wij lopen in ieder geval te genieten van bloeiende bermen en weilanden vol zuring en boterbloemen. De snelweg overgestoken nemen we in Lettelbert het fietspad richting Leekstermeer. Het is hier behoorlijk druk. Veel mensen zijn buiten op zo’n mooie zondag en dit is blijkbaar een populair rondje. Onze tocht eindigt bij landgoed Nienoord. Als we doorlopen naar de auto komen we als toetje een stoet paard en wagens met daarop mooi verklede mensen tegen. Leuke wandeling geweest.
Aduard
Aduarderdiep
Den Horn
Hoendiep
Lettelberterdiep richting Leekstermeer
Skyline van Groningen
Kerkje van Midwolde
Nienoord
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact