Els' Wandelverslagen
Verslag van het Westerkwartierpluspad, 2014/2015.
Volgende
Naar boven
Vorige
Gasteren
Om logistieke redenen ruim 10 km fietsen van Garnwerd naar Niehove tegen de (opnieuw) harde wind in is niet erg aanlokkelijk, de bus gaat niet verder dan Oldehove en een combi bus/fiets is te omslachtig en tegen onze gewoonte in slaan de paar kilometer tussen Niehove en Oldehove over. De bus brengt ons van Garnwerd naar Oldehove, waar we de wandeling beginnen. Het is prachtig weer, een heerlijke lentedag met veel zon en het wordt 20, maar, zoals gezegd, een stevige zuidenwind. We dwalen eerst wat door Oldehove heen en dan door het open veld naar Saaksum.

Donderdag 20 maart 2014

 

Oldehove - Garnwerd 12,8 km

Hier houden we pauze op een leuk aangelegde picknickplaats en daarna gaan we een klein stukje van de route af om een lus door het wierdedorpje te maken. Het piepkleine kerkje heeft een wat buitenproportionele toren die bijna even breed is als het schip. Maar met een, zo horen we om 12 uur, welluidende klok.
Verder gaat het langs de weg net als het vorige traject is alles verhard naar Ezinge. We brengen een bezoek aan Museum Wierdenland, een interessant museum over het ontstaan van en het leven op de wierden, met voorwerpen die tijdens de afgravingen in de vorige eeuw werden gevonden. Er is ook een expositie met schilderijen (stillevens van archeologische vondsten) van Henk Helmantel. Op een bankje in de zon eten we onze boterhammen. We lopen verder door Ezinge en dan via Feerwerd en Aduarderzijl naar Garnwerd. Het terras van Hammingh lonkt, maar de plekken in de zon zijn bezet, dus toch maar direct naar huis. Dan kunnen we daar nog even in de zon zitten.
Het fietspad naar Saaksum
Ezinge
Feerwerd
Aduarderzijl
De sluis van Aduarderzijl
Uitzicht over het Reitdiep
Garnwerd
Saaksum
Oldehove
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's Belgi/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact