Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
Maar we passeren ook kleine, voormalige vissersdorpjes met popperige huisjes, zoals Zwartewaal, Heenvliet en Geervliet. De route stuurt ons regelmatig de dijk op, soms maar voor enkele tientallen meters, wat wij een beetje onzin vinden. Maar anderzijds wel begrijpelijk, want we lopen verder vooral op asfalt. De kerk van Geervliet is open en we lopen er even binnen. Verrassend mooi en groot en er wordt bovendien gemusiceerd op piano en viool.
Gasteren

Woensdag 21 augustus 2013

 

Maassluis - Hoogvliet 22,5 km

Er is voor deze week mooi weer voorspeld, er staat nog niet veel in de agenda, dus mooie gelegenheid om er nog even met de tent op uit te trekken en een paar dagen te gaan wandelen. Gisteren zijn we aangekomen op plattelandscamping Kriekenboogerd bij Oud-Beijerland en hebben daar onze kleine tent opgezet op het ruime grasveld tussen afscheidingen van druivenranken. Mooie camping, heel goed onderhouden, prima en schoon sanitair. En sympathieke eigenaars. We vertrekken vandaag op tijd naar Maassluis, parkeren de auto bij het station. We zien wel hoe ver we komen en reizen dan terug. Er is in deze contreien zo veel en frequent openbaar vervoer dat dat geen probleem zal zijn. Om 10 uur gaan we aan de wandel. Eerst steken we de Nieuwe Waterweg met de pont over naar Rozenburg. Altijd leuk, zo’n pont. We kijken onze ogen uit naar de schepen.
Aan de overkant is café De Veerheuvel waar we wel even koffie willen drinken. Het café gaat pas om half 11 open, dus wachten we een paar minuten. Dan verschijnt er iemand die niet de deur open zet, maar ons vertelt dat het nog wel een kwartier kan duren, want de apparaten staan nog niet aan. Nou, dat is ook wat, daar gaan we niet op wachten en mopperend vertrekken we. De route zoekt in dit industriële havengebied zoveel mogelijk groenstroken op, zodat het toch nog heel aardig wandelen is. We passeren aan de rand van Rozenburg een kinderboerderij met theehuis en daar is koffie! We lopen weer verder langs kanalen en over grote bruggen. Regelmatig zicht op olieopslagplaatsen en raffinaderijen.
Dan volgt een saai stuk dijk, maar bij Spijkenisse slingerende bospaadjes. Hier en daar hangen grote rijpe bramen, lekker. We besluiten tot Hoogvliet door te lopen en dan de metro te pakken. Dus nogmaals een enorme brug over en verder over de andere oever van de Oude Maas. Hier lopen we deels over vlonders door een getijdengebiedje dat in verbinding staat met de rivier en waar de waterstand wisselt. Leuk pad en wij houden de voeten droog. Uiteindelijk komen we weer op een dijk en hier verlaten we de route om naar het metrostation te lopen. De metro is net vertrokken, kwartiertje wachten. Op station Schiedam Centraal moeten we nog (ouderwets) kaartjes kopen en missen daardoor weer net de trein. Ook hier dus een kwartiertje wachten. Het is dan al half 7 geweest als we in Maassluis terug zijn. We rijden terug naar Oud-Beijerland via Rozenburg, nu met de auto op de pont. Bij Spijkenisse maar even wat eten bij McDonalds, dan nog een keer een pontje bij Nieuw-Beijerland en om half 8 weer terug op de camping. Op de autoradio hoorden we Gerrit Hiemstra overigens vertellen dat er morgen in het zuidwesten wel eens wat regen zou kunnen vallen. Nou moe…
Maassluis
Calandbrug
Zwartewaal
Geervliet
Spijkenissebrug
Aan de overkant van de Oude Maas: nieuwbouw van Spijkenisse.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact