Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Volgende
Naar boven

Zondag 18 juli 2010

 

Amersfoort – Hollandsche Rading 21,8 km

Vorige
Vanuit Nunspeet, waar we bij mijn moeder gelogeerd hebben, rijden we naar Hollandsche Rading, parkeren de auto bij het station en nemen de trein naar Amersfoort. Er is daar bij het station op zondagmorgen gelukkig al een terras open voor een kop koffie en dan gaan we aan de wandel. We zijn net terug van onze wandelvakantie in de Franse Alpen (GR 5) en hebben wel zin in weer eens een volledig vlakke etappe. Het is prachtig weer, zo’n 24°, af en toe een wolkje en een prettig verkoelend briesje. Ideaal wandelweer, in deze sinds eind juni hete zomer met af en toe een paar onweersdagen met plaatselijk noodweer. Het is dus ook druk met wandelaars en fietsers. Vandaag steken we de Utrechtse Heuvelrug over, een etappe met bos, een beetje hei en een paar zandverstuivingen.
Een stukje voor Hollandsche Rading leggen we nog even aan bij de uitspanning Mauritshoeve voor een glas fris. Een leuke plek en ook hier heel druk. Dan nog een uurtje lopen naar het station. We hebben de bossen achter ons gelaten en komen vanaf nu in een heel ander gebied: dat van de laaggelegen venen en het Groene Hart; plat, lange rechte paden en veel water. Waar vind je zoveel afwisseling in landschap als in Nederland?
Een mooi gebied en de route loopt afwisselend over mooie, brede bospaden en kronkelige smalle paadjes, soms een paar stappen omhoog en weer omlaag. We passeren Dierenpark Amersfoort en horen wel de geluiden, maar een hoge takkenwal voorkomt dat we er ook maar een glimp van opvangen. Restaurant De Soester Duinen blijkt op zondag gesloten, geen tweede kopje koffie dus. Verder een prettige wandeling, we hebben een aardig tempo. De markering laat hier en daar wat te wensen over, vooral bij de Lange Duinen, en ook is de beschrijving in het boekje ons niet altijd even helder, zodat we af en toe even moeten puzzelen om het juiste pad te vinden.
In de buurt van het dierenpark.
Korte Duinen
Lange Duinen
Mauritshoeve
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact