Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Verderop lopen we langs de stadsboerderij, nu kinderboerderij (ook hier een routewijziging, maar goed gemarkeerd) en door het park Randenbroek langs de Heiligerbergerbeek Amerfoort verder in. We gaan even van de route af om op het O.L.Vrouwekerkhof wat te drinken met taart. De terrasjes zijn stampvol vanwege muziekoptredens. Wel ijsthee, opnieuw geen taart helaas. Dan maar naar het station en met de trein naar Nijkerk, fietsen ophalen in Appel en door naar de camping.
Volgende
Naar boven

Maandag 24 mei 2010 (2e Pinksterdag en mijn verjaardag)

 

Appel - Amersfoort NS 19 km

Vorige
Gisteren niet gewandeld vanwege een bezoek aan een jarig neefje. ’s Avonds heerlijk gegeten in eetcafé Het Herdertje in Voorthuizen. Als we vanmorgen opstaan is het opnieuw mooi weer, al wordt er voorspeld dat er vandaag een storing zal overtrekken en er een bui kan vallen. Regenkleding dus mee. We rijden met de auto naar station Nijkerk, fietsen mee. Dan fietsen we terug naar Appel, 6 km. Onderweg een korte koffiestop op het terras van het trendy hotel De Rode Schuur, zo trendy dat er geen koekje bij de koffie wordt geserveerd. Om kwart over 10 gaan we lopen. Het is al redelijk warm, maar met een stevige zuidwesten wind. Prachtig is het, zoveel bloemen: fluitekruid, boterbloemen, meidoorn, brem. De mooiste tijd van het jaar! We lopen vandaag wel meer over asfalt, soms langs redelijk drukke wegen.
In Terschuur willen we graag een kop koffie drinken, met taart natuurlijk, maar helaas is alles nog dicht. Dan maar door. Een eindje verderop, vlakbij onze camping staat de molen Den Olden Florus. Erachter een boerderij waar we op het terras een kop koffie kunnen drinken. Koffie, thee, fris, een koek: alles zelfbediening. Ook nog een klein winkeltje met curiosa en tweedehands boeken. Wie wil kan ook nog een wandelingetje door de tuin maken. Een leuke, gastvrije plek. De eigenaresse vertelt dat ze een biologische kippenboerderij hadden, daarmee zijn gestopt, maar ze wil toch nog wat te doen hebben.
Gisteren weer goed gegeten, nu in Barneveld. Vandaag is het nog steeds mooi weer en doen we een dagje Amersfoort. We parkeren de auto bij station Nijkerk en nemen de trein. In Amersfoort dan eerst aan de koffie en, nu wel, een stuk appeltaart op een terrasje in de zon. Dan naar het VVV voor een stadswandeling. Net als Deventer heeft de binnenstad van Amersfoort veel mooie oude panden en straatjes en gedeeltelijk zelfs nog ommuring en poorten. Op de Hof, het centrale plein waaraan ook de St. Joriskerk (helaas gesloten) staat, lunchen we met een heerlijke salade en een feestelijk glaasje rosé. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping, tent afbreken en naar huis. Leuke dagen geweest.

Dinsdag 25 mei

 

Stadswandeling Amersfoort
We gaan weer verder en krijgen langzamerhand Amersfoort in zicht. Het is druk met recreanten, vooral fietsers. Aan de rand van Amersfoort een routewijziging: er is een nieuwe fietstunnel langs het Valleikanaal onder de snelweg door. Aan de andere kant dan verder via een bospaadje.
Terschuur
Esvelderbeek bij Terschuur.
Barneveldse Beek
Kasteel Stoutenburg
Amersfoort in zicht.
Heiligerbergerbeek
Koppelpoort
St. Joriskerk
De Hof
Kamperbinnenpoort
Hofje Armen de Poth.
O.L. Vrouwetoren
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact