Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Volgende
Naar boven
Vorige
Vlakbij het dorpje Tienhoven veel fotogenieke doorkijkjes en een mooie oude molen. We passeren de Tienhovense Plassen. Hier veel vogels: ganzen, eenden, rietzangers (die we wel horen maar niet zien), de eerste zwaluw van dit seizoen, enz. Ook zien we nogal wat hazen in de weiden die de kolder in de kop lijken te hebben en allerlei capriolen uithalen.
Maar saai is het niet. Het is natuurlijk prachtig weer en er is van alles te zien: bloeiende bomen en struiken, koeien weer in de wei, veel vogels. En ook dit polderlandschap: heel anders dan hiervoor, maar nu ook heel mooi.
Na een lange pauze waarin we allerlei andere wandelingen maakten op o.a. het Veluwe Zwerfpad, gaan we nu weer eens een paar dagen op Marskramerpad. Het is prachtig voorjaarsweer geworden, we hebben het (lange!) sombere jaargetijde achter ons gelaten en de natuur is zo ongeveer geëxplodeerd. Afgelopen nacht hebben we bij mijn moeder in Nunspeet geslapen, zodat we vanochtend een niet al te lange rit hoeven maken. Evengoed missen we net onze geplande trein in Breukelen, want ja, als je niet in het weekend loopt is het wel rustiger met recreanten, maar op de weg is het erg druk. Maar niet erg, we nemen een treintje later en hebben dan op station Utrecht, waar we overstappen, nog even tijd voor een kop koffie. In Hollandsche Rading gaan we dan direct aan de wandel, een lange rechte weg langs het Tienhovens Kanaal.
We lopen verder langs de zuidkant van de Loosdrechtse Plassen. Volgens Internet is hier een routewijziging, maar de markering volgt gewoon de oude route. Dat dit toch niet klopt blijkt als we vastlopen op een hoog hek. Maar twee andere Marskramers gaan ons voor: het hek blijkt geen onneembare barrière. Met een beetje geklauter kunnen we er omheen en de route vervolgen. Via een smal paadje over een boswal en een stukje drukke weg langs de Vecht arriveren we in Breukelen. Het is markt en de terrassen zitten vol, maar we vinden een tafeltje om even wat te drinken. Dan dwalen we nog wat over de markt, kopen een nog warme reuzenstroopwafel en gaan we verder richting het station dat aan de overzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal ligt.
Vrijdag 8 april 2011
 
Hollandsche Rading - Breukelen 16 km
oude grenspaal
Tienhovens Kanaal
Molen De Trouwe Wachter bij Tienhoven
Tienhovense Plassen
Loosdrechtse Plassen
Fazant (in baltstooi?)
de Vecht
Breukelen
Slot Gunterstein bij Breukelen
Amsterdam-Rijnkanaal
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact