Els' Wandelverslagen
naar boven
vorige
Gasteren

Dinsdag 28 juni 2016

 

Beaumont - Chaumont 25 km

We hebben niet zo fantastisch geslapen op onze niet zo fantastische bedden in onze niet zo fantastische slaapzaal. Het ontbijt is de vorige avond klaargezet en hoewel Anne vertelde dat ze heel goed biologisch brood heeft, is het een keiharde hap. Wel met hartig beleg, kaas, ham. We hebben ook een lunchpakket mee. Tegen half 9 vertrekken we, al een beetje later dan gepland (afwas). Het wordt weer warm, vooral ’s middags, maar nu lopen we af en toe door het bos. Daar dan wel weer modder. Veel stijgen en dalen ook, hoogste punt bijna 900m, het is behoorlijk zwaar. We pauzeren regelmatig, maar toch. Verder is de route niet spectaculair, maar af en toe best mooi. Prachtige vergezichten, soms op de Alpen in de verte en ook terugkijkend nog steeds Genève in beeld.
We maken een praatje met een boer die het hooi aan het keren is en z’n trekker even stilzet. Waar we naar toe gaan. Chaumont, o dat is niet zo ver (nog bijna 20 km lopen). En het is te droog geweest dit seizoen, dus het hooi is van niet te beste kwaliteit. In mijn lekenogen ziet het er prima uit, maar hij zal het wel weten. Minder asfalt dan gisteren, maar de onverharde paden zijn vooral grindwegen, oppassen dus voor rollende stenen. Op een gegeven moment gaat het toch mis en glijdt mijn voet in een afdaling op zo’n ‘knikkerpad’ weg. Door het gewicht van de rugzak lukt het me niet overeind te blijven en beland ik in het grind. “Da’s niet goed” concludeert Bertus, maar de schade valt mee. Wat ontvellingen op schouder en been en een beste blauwe plek op mijn bovenbeen. Geen bloed en ik kan gewoon doorlopen, gelukkig.
Op het laatst dalen we nog even fors over een belabberd paadje om in een kloof op 437m een 18e-eeuws bruggetje over te steken en daarna weer 200m steil omhoog naar Chaumont (640m). Kost heel veel moeite, maar het lukt. We hebben al met al flink wat hoogtemeters gemaakt en daar is voor mij deze afstand toch eigenlijk te lang voor. En voor de gîte d’étape, een municipal, moeten we nog een stuk verder omhoog. Het is hier weer een sober gebeuren. Een slaapzaal voor 12 personen en een verblijf/eetruimte. Buitenom naar beneden bevindt zich het sanitarium met hurkwc , warme douche en wasbak. Er zijn nog een paar andere gasten, ‘echte’ pelgrims op weg naar Santiago. Een Zwitsers stel dat ook in Genève gestart is en een boomlange 65-jarige Oostenrijker die er al 1000 km op heeft zitten. Hij slaapt niet in de slaapzaal, te krap, maar zet zijn tent op op het grasveldje naast de gîte. Ook hier komt pas rond een uur of 7 iemand om in te checken en geld in ontvangst te nemen. Wij hebben een maaltijd gereserveerd, maar omdat de plaatselijke auberge (hier wordt niet voor de gasten gekookt, maar maaltijden betrokken van de auberge) alleen ’s middags open is, staat het allemaal voor ons klaar in de koelkast. Hoeven we alleen maar op te warmen in de magnetron. Het smaakt prima: kipschnitzel, diverse groenten, stukje quiche, een heel stokbrood erbij en ook nog een dessert: pannacotta met aardbeiensaus. Kost ook allemaal geen drol, voor € 25 pp hebben we halfpension. De overige gasten eten niet gezellig mee, zelfs ons brood (wij hebben te veel) willen ze niet met ons delen. Zij hebben bij de supermarkt wat blikjes van dit en van dat gekocht. Wij kochten daar overigens een fles wijn voor bij het eten.
GR 65, vanaf 2016.
volgende

Klik hier voor de foto's in een Google Foto's webalbum

65-77.jpg
St. Jacobus bij de kerk van Beaumont
Bois de Pomier
Chartreuse de Pomier
Meer van Genève nog steeds in zicht ...
... en ingezoomd ook het jet d'eau
Saint-Blaise
In de verte besneeuwde bergtoppen
Bij le Mont Sion
Vive la France!
Hier ergens viel ik.
Contamine-Sarzin
Pont du Pissieu bij Le Malpas
Chaumont
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact