Els' Wandelverslagen
naar boven
vorige
Gasteren

Maandag 27 juni 2016

 

Genève - Beaumont 17 km

We nemen de trein van kwart voor 10 vanuit Seyssel. Als we een kaartje bij de automaat kopen, gaat er iets fout en het ding raakt defect. Oeps, dan maar zonder kaartje de trein in. We melden het wel als de conducteur langskomt en zonder probleem kunnen we bij hem dan alsnog een kaartje kopen. Om half 11 zijn we in Genève (380m). Eerst een kop koffie, dan nog even naar de kathedraal, waar we zaterdag ook al waren bij ons bezoek aan de stad, nu om nog een foto te maken van St. Jacobus. Die hadden we zaterdag over het hoofd gezien en hoort toch wel vastgelegd te worden aan het begin van onze Jacobswandeling. Bovendien vinden we het raar dat de route officieel pas begint bij de brug over de Arve in Carouge, een voorstad van Genève. Het zou toch logischer zijn om te starten bij het station of de kathedraal. Van kathedraal naar kathedraal, zullen we maar zeggen.
Als we dan bij de bewuste brug arriveren maken we een selfie om het officiële beginpunt te markeren en dan verder volgens de route, langzamerhand de stad uit. Veel asfalt, af en toe een paadje door de velden. Het is behoorlijk warm, 26°, en we vangen maar weinig schaduw.
De grens met Frankrijk wordt gemarkeerd door een hek en in tegenstelling tot het station in Genève is hier geen enkele controle. In Frankrijk lopen we wat meer over onverharde paden, maar toch ook nog veel over vrij drukke asfaltwegen. We komen geregeld door kleine dorpjes. De route gaat steeds geleidelijk omhoog met af en toe mooie vergezichten op Genève en het meer. Het laatste stuk is wat steiler, zo’n 200m omhoog. Dat valt nog niet mee. Ik krijg wat last van warmtestuwing en we houden nog even een extra pauze. Dan volgt nog een heel mooi stukje over een heuvel met prachtig uitzicht. Al snel zijn we dan in Beaumont (752m) waar we de gîte d’étape waar we onze overnachting gereserveerd hebben gemakkelijk vinden. Er is niemand aanwezig, maar volgens een bordje op de deur moeten we maar doen alsof we thuis zijn. Dus eerst maar douchen, bed vast opmaken en dan in de schaduw op ons gemakje wat lezen en verslag schrijven. Beetje moe wel. We hebben te lang niet dit soort wandelingen gemaakt en moeten ook weer wennen aan meer gewicht op de rug. En ook de warmte speelt mee. De gîte staat helemaal in het teken van de Jacobsweg met allerlei info, afbeeldingen en wat niet al hierover. We hebben inmiddels de eerste twee stempels gescoord. We zijn natuurlijk maar ‘nep-pelgrims’, dus zetten we ze in ons boekje. Net als we ons gaan afvragen of we vandaag nog iets te eten krijgen, duikt om 7 uur de eigenaresse, Anne, op. Ze is aardig en gaat uitgebreid met ons in gesprek, maar dan gaat ze toch voor ons, we zijn de enige gasten, koken. We krijgen spaghetti bolognese en sla, en dat is het. Op zich wel genoeg, maar dit is toch wel heel anders dan we gewend waren op de GR5. De afwas moeten we zelf doen.
GR 65, vanaf 2016.
volgende
65-26.jpg

Klik hier voor de foto's in een Google Foto's webalbum

De Jet d'eau in het Meer van Genève
Voetgangers-fietsersbrug over de Rhône
St. Jacobus in de kathedraal
De Arve bij Carouge
Carouge
Riviertje de Drixe
Compesières
Hier kregen we ons eerste pelgrimsstempel
Zicht op de Mont Salève in Frankrijk
Grens Zwitserland - Frankrijk
Nous sommes en France!
Terugblik op Meer van Genève
Neydens
Verrières
Nogmaals een terugblik
Bij Beaumont
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact