Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
Vervolgens weer een stuk bos, prachtig hier. We maken een oversteek, zon 1,5 km fietspad langs de doorgaande weg, naar het volgende natuurgebied, het Balingerzand. Over zandpaden door hei en jeneverbesstruwelen, beetje omhoog en omlaag. Opnieuw een schitterend gebied en voor ons nog onbekend. Hierna is het vooral asfalt. Nog even een ommetje door het niet zo interessante Groote Veld, hoog nat gras tussen nog jonge bomenaanplant, dus nog even de voeten nat.
De weersvoorspellingen zijn wat wisselend: het gaat regenen, maar wanneer precies, en komt de zon er aan te pas, wel prettig om de herfstkleuren op zn mooist te zien. Als we opstaan lijkt het niets te worden, maar een half uurtje later zien we stukjes blauw en besluiten we toch te gaan. Snel de wandelkleren aan, koffie mee, n fiets achterop (openbaar vervoer lukt hier niet, we hebben weer iets nieuws bedacht) en weg. In Drijber parkeren we mijn e-fiets en de auto zetten we in Meppen. Na een kop koffie gaan we dan op pad. Wat een prachtige herfstkleuren nog steeds. We zien nu ook veel paddenstoelen. Eerst lopen we een stukje door de Mepperdennen, mooi bos met duintjes, we zien een ree wegspringen; dan, meer open, een graspad langs de Mepper Hooilanden.

Zaterdag 5 november 2016

 

Meppen - Drijber 15 km

De laatste 5 km is asfalt via bomenlanen in schitterende herfstkleuren. Het gaat nog steeds goed met het weer, maar we zien wel buien langsdrijven en als we vlakbij Drijber zijn begint het echt te dreigen. Op het moment dat we bij de fiets aankomen vallen de eerste druppels. Bertus gaat op mijn fiets de auto ophalen, maar als hij vertrekt barst de bui los. Even schuilen, maar dan toch maar op weg. Ik loop snel naar een bushokje 100 m verderop om daar op hem te wachten, maar word toch nog redelijk nat, en koud dus. Na drie kwartier, de bui is weggetrokken en ik loop vast een eindje de goede richting uit om wat warm te worden, komt Bertus met de auto, verwarming hoog, het is buiten maar 7. Hij is drijfnat geworden, heeft zelfs hagel op zijn pet gekregen, dus we rijden snel naar huis en dan eerst onder de warme douche. Maar toch een leuke wandeling vandaag, al hebben we voor het eerst geen hunebedden gezien!
Meppen
Mepperdennen
Langs de Mepper Hooilanden
In de wegberm
Balingerzand
Groote Veld
Linthorst Homankanaal
VAM-berg
Schoolpad bij Drijber
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's Belgi/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.