Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
We passeren de nu verlaten recreatieplas Kibbelkoele. Prachtig met bomen in herfstkleuren en een beetje nevel. Na het hunebed Papeloze Kerk, in de vijftiger jaren gereconstrueerd en zo genoemd omdat er in de 16e eeuw in de open lucht illegale protestantse diensten werden gehouden, keren we weer zuidwaarts. Hier voert de route ons langs celtic fields en vele grafheuvels; in het Drentse landschap zijn nog veel meer sporen van vroege bewoning dan hunebedden alleen en het aardige is dat de routemakers moeite gedaan hebben ons ook daar het nodige van te laten zien.
Vandaag maken we maar weer eens gebruik van de combinatie fiets/auto, dat geeft wat meer vrijheid dan de één-uurs busverbinding. In krap een half uur fietsen we naar Noord Sleen, waar bij café Wielens de koffie al bruin is, een goede start. Dan aan de wandel, een lusje door Noord Sleen om twee hunebedden aan te doen en vervolgens naar het noorden het bos in. De natuur zit inmiddels volop in herfstkleuren, genieten dus. Het valt wel wat tegen met de zon, we hadden gehoopt op meer, maar het is niet koud, hooguit een frissig windje in open veld.

Donderdag 27 oktober 2016

 

Noord Sleen - Meppen 18 km

Na het prachtige bos vervolgt de route meer door open terrein, vaak langs boswallen. Aan het eind doorkruisen we de werkelijk schitterende dorpjes Zweeloo, Aalden en Meppen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan met mooie oude Drentse boerderijen rondom stille brinken. Een super mooie etappe vandaag. We halen de fietsen op en rijden nog even terug naar Aalden om in ’t Hoes van Hol-An een heerlijke pannenkoek te eten voor we weer huiswaarts gaan.
Noord Sleen
D51 Noord Sleen
D50 Noord Sleen
Nog even terug in Noord Sleen
Een grafheuvelveld
D49 Schoonoord: Papeloze Kerk
Galgenberg
12e-eeuwse kerkje Zweeloo
Oud-Aalden
't Hoes van Hol-An
Oud-Aalden
Molen van Aalden
Meppen
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.