Els' Wandelverslagen
Verslag van het Overijssels Havezatenpad, 2008 - 2009.
Volgende
Naar boven
Zondag 20 april 2008

Noordeinde - Zwartsluis 19,5 km
Vorige
Goed geslapen en na een zeer luxe ontbijt (zalm hadden we nog niet eerder!) vertrekken we. Het is wat minder zonnig, maar ook minder koud, al staat er nog steeds veel wind. We doorkruisen Giethoorn van noord naar zuid en komen ook door het bekende en toeristische gedeelte Middenbuurt, al is het nu nog relatief rustig. Leuk om eens te zien, maar ik vond het Noordeinde toch veel mooier.
De laatste kilometers gaan over een lange rechte weg (allemaal asfalt vandaag!) langs de Aremberger Gracht. Hier zien we toch weer drie reeŽn in het rietland aan de overkant van het water en vlak voor Zwartsluis nog een groepje van vijf in de verte in het weiland aan de andere kant van de weg. Kunnen we weer bijschrijven. Volgens mij zie je tegenwoordig meer reeŽn dan koeien in het land. In Zwartsluis aangekomen zoeken we de auto op en keren we huiswaarts. We zullen een andere keer het stadje nog wel eens bekijken.
Dan volgt een stuk door de kale polder. Veel wind. In Westeinde eten we wat op het terras van Paviljoen Belterwiede. Uit de wind, een flauw zonnetje, het gaat net, en uitzicht op het water. Het stuk daarna langs de drukke Blauwe Handse Weg (aan weerszijden water) stappen we stevig door en Belt-Schutsloot doorkruisen we weer via een smal pad en talloze brugjes. Na Giethoorn toch een stuk minder interessant.
Onze B & B, wij sliepen rechts opzij.
Monument van Jan Wolkers bij De Blauwe Hand.
Belter Wijde.
Belt-Schutsloot.
De Melkvaarder.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact