Els' Wandelverslagen
Verslag van De Loop van het Oude Diep - 2e editie, 2015/2016.
volgende
naar boven
vorige
Gasteren

Woensdag 13 april 2016

 

VAM-berg - Stuifzand 15 km

Het is al een half jaar geleden dat we voor het laatst een stukje van de Loop van het Oude Diep liepen. De combinatie fietsen-lopen vinden we niet zo fijn in de winter, dus liepen we wat vaker een mooie rondwandeling. Maar vandaag wordt het mooi voorjaarsweer, wel kans op een bui, dus regenkleding mee. We parkeren de auto bij het Dorpshuis in Stuifzand en fietsen in ruim een half uur naar de VAM-berg. De koffiekiosk Het Blinkerdje is helaas nog gesloten, maar we hebben zelf koffie meegenomen die we aan de overkant van het Oude Diep (via stapstenen) op een bankje lekker in de zon drinken. Dan met een fijn klimmetje de VAM-berg (of Blinkerd) op. Mooi uitzicht op het Drentse land. We lopen een stukje over de berg en dan met een steil zigzagpaadje weer naar beneden. Verder een prachtige route door het stroomdal van het Oude Diep.
De natuur is bezig tot uitbarsting te komen. Er zijn al veel groene blaadjes te zien, de sleedoorn bloeit en op de grond zien we behalve speenkruid ook al een enkele paardenbloem en madeliefjes in bloei. We hebben een ontmoeting met vier reeŽn en zien en horen veel vogels.
De paden zijn soms flink modderig, maar het is over het algemeen goed te doen. Als we bijna terug zijn in Stuifzand maakt de route nog een flinke lus door het Kremboongbos, de buurtschap SiberiŽ en de wijken van Eleveld. Je verwacht het niet zo in dit gebied net ten noorden van Hoogeveen, maar het is hier prachtig om te wandelen. We hebben het overigens droog gehouden vandaag, al nam in de middag de bewolking toe. Als we terug naar huis rijden, horen we op de radio dat in andere delen van het land flinke onweersbuien zijn gevallen. Wij hebben dus geboft.
od2%20150.jpg
Nog meer stapstenen over het Oude Diep
de brem begint ook te bloeien
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact