Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
Aan de overkant strijken we neer op het terras van restaurant Het Veerhuis voor koffie en, vooruit, ook maar de lunch, een omelet. Maar dan toch echt aan de wandel. We lopen niet over de dijk door Wamel, maar nemen de laagwater struinroute door de uiterwaard, dat lijkt ons leuker. Die struinroute blijk echter niet (meer?) te bestaan, we lopen gewoon maar wat door een weiland langs de rivier. Er is geen pad en verderop moeten we bij een paar vervallen gebouwen onder prikkeldraad door. Daar kunnen we dan ook naar de dijk lopen, de officiŽle route. En dat doen we dan maar, want hoe het verder moet door de uiterwaard is niet duidelijk en ook niet leuk lopen. Over de dijk gaan we richting de heel lange Prins Willem-Alexanderbrug, die ons weer terug naar de noordoever van de Waal voert.
Gasteren

Woensdag 9 september 2015

 

Tiel - Ochten (Eldik) 16 km

Op 1 september is de meteorologische herfst begonnen met regen en lage temperaturen, maar de komende dagen is de nazomer nog even terug. Mooie gelegenheid voor een korte trektocht. Om kwart voor 8 gaan we van huis, rugzakken op de rug, met de bus naar Assen en vervolgens per trein naar Tiel, waar we even na half 12 arriveren. Dat is weer eens iets anders dan auto en fietsen. Het centrum van Tiel is een grote bouwput, daar laveren we wat omheen, we krijgen verder niet veel van de stad te zien. Er zijn nog extra afsluitingen in verband met de voorbereidingen voor een groot festival komend weekend, Appelpop. Maar we kunnen het voetveer wel bereiken en varen al snel de Waal over.
We vervolgen over de dijk en soms een stuk door de uiterwaarden, veelal verhard, maar toch leuk om te lopen. Er is altijd veel te zien op de rivier. Het is heerlijk weer, we lopen in shirt en korte broek, al hebben we een stevige, frisse wind tegen. Voorbij Ochten lopen we nog 2 km over de drukke dijk (hoogwatervariant) naar de buurtschap Eldik, waar ons Vrienden op de Fiets logeeradres is. Een verrassende plek: we slapen in een tuinhuis achterin een mooie grote tuin. Douchen en naar het toilet moeten in het woonhuis, maar we worden hartelijk onthaald door de jonge eigenaresse die ook nog een lekkere maaltijd voor ons kookt.
riv%20370.jpg
voorbereidingen voor het fruitcorso
Sint-Maartenskerk Tiel
de Waal
Het lijkt struinen, maar deze vegetatie zit achter prikkeldraad.
IJzendoorn
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact