Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
Dan volgt er weer een zogeheten struinpad, maar er valt weinig te struinen. Het is gewoon een bijzonder modderig zandpad tussen twee maļsvelden door en verderop wordt het weer asfalt. Daar zien we dan wel gelukkig de Waal weer. We vervolgen dan weer over de dijk. Dodewaard en Hien hebben mooie kerkjes aan de dijk. Net voorbij Hien lunchen we op het terras van Auberge De Engel, brood met garnalenkroketjes en een glas frisse witte wijn van eigen wijngaard, lekker.
Gasteren

Donderdag 10 september 2015

 

Ochten -  Hemmen 14,3 km (+ 2 km)

Goed geslapen in ons tuinhuisje. Na het ontbijt wordt speciaal voor ons de waterloop, die door de hele tuin gaat, aangezet. Prachtig! Nog even een paar foto’s dus, maar even na 10 uur vertrekken we. Eerst weer terug naar Ochten, waar we de route door de uiterwaard oppikken. Ochten, in mijn herinnering voor altijd verbonden met de bijna-dijkdoorbraak in 1995. Het is daar echt kantje-boord geweest. Hier pikken we de route door de uiterwaard weer op. Het eerste stuk is mooi, over een onverhard pad tussen grote plassen door. We zien aalscholvers en lepelaars!
Het laatste stuk van de route is leuk. We gaan een stukje noordwaarts, weg van de Waal, passeren het grappige station van Dodewaard en vervolgen via goed onderhouden wandelpaden over landgoed Hemmen. We lopen dan kriskras door het dorpje en bezoeken de prachtige kasteeltuin, waar allerlei nazomerbloemen schitterend in bloei staan. Dan nog een stukje langs de Linge, die we hier toch weer tegenkomen naar onze
B & B Betuwe Gaard. Sympathieke ontvangst met een kop koffie, mooie kamer en een heerlijk bed. Echt een aanrader, dit adres.
riv%20394.jpg
de waterloop
Wij hebben geen voorziening kunnen ontdekken.
Dodewaard
Hien
de wijngaard van De Engel
voormalig seinwachtershuisje
station Hemmen - Dodewaard
Hemmen
ruļnes van het kasteel
langs de Linge
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's Belgiė/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact