Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
Jammer, maar verderop wordt het weer leuk over de, weliswaar verharde, Appeldijk. Mooi weggetje langs de Linge met inderdaad aan weerszijden appelbomen. We nemen er wat mee voor de appeltaart voor als we volgende week onze augustus/septemberverjaardagen vieren. Verder over de Lingedijk bereiken we Tricht en passeren we het zeer uitnodigende terras aan de Linge van restaurant De Lachende Gans. Wat een mooie plek! We strijken er neer voor een verrukkelijke lunch.
Gasteren

Donderdag 20 augustus 2015

 

Beesd - Buren 15,5 km (+ 1,5 km van station en 2 km naar de camping)

We rijden naar Geldermalsen en nemen de trein even na 10 uur, in 5 minuten zijn we op station Beesd. Weerman Gerrit Hiemstra vertelde gistermiddag dat het een beetje tegen zou vallen met het weer, maar de lucht is strakblauw en een aangename temperatuur, dat valt dus weer mee. We lopen door dezelfde laantjes als gisteren terug naar de route. Niet prettig lopen, want er gaat één lange stroom van auto’s langs, op weg naar de Landgoedfair op Mariënwaerdt. Door deze fair blijkt helaas het onverharde dijkje langs het landgoed hermetisch afgesloten en moeten we er over de verharde weg langs. Het is geen omweg, de route wordt zelfs ietsje korter, maar we hebben het gevoel dat we een heel mooi stukje missen. Wij hoeven er niet naar toe, maar zelfs het voetveer naar Enspijk is onbereikbaar.
Hierna verlaten we de Linge en lopen we eerst een stuk over asfalt, later een stukje over graskades. Aan het eind wordt het wat saai, een recht pad zonder schaduw en daarna nog een net zo recht en onbeschaduwd stuk asfaltweg. De graspaadjes door het natuurgebiedje verderop vinden we ook niet heel bijzonder. Buren lopen we in via een terrein waar ooit het kasteel Buren heeft gestaan. Op het grote door bos omzoomde grasveld is nu, aan het eind van de schoolvakantie, een huttendorp verrezen en vermaken grote groepen kinderen zich met watertoestellen. Daarbij vrijwillige vaders met de tuinslang in de hand. We lopen het oude stadje niet binnen, maar slaan af om nog 2 km via het Maarten van Rossumpad naar de camping te lopen.
"Het Wiel"
riv%20322.jpg

Vrijdag 21 augustus 2015

 

Buren - Tiel 11,3 km

Gisteravond een werkelijk zalige pannenkoek gegeten bij De Pannekoekenbakker in Buren. Een aanrader! Vandaag rijden we naar Tiel, fietsen mee, en parkeren de auto bij het station. In een half uur peddelen we dan terug naar Buren. Het is prachtig weer en al snel warm, truien en broekspijpen niet nodig. In Buren starten we met koffie en lopen op ons gemak door het oude stadje. Het is maar klein, maar alleraardigst en de sfeer ademt overal de band met de Oranjes. Misschien brengen we nog een bezoek aan het museum als we straks terug zijn.
Nu eerst maar lopen, want het zal nog wel warmer worden. Na de mooie Linge-etappes kan het stuk van vandaag ons niet zo bekoren. Veel asfalt en we lopen vrijwel nergens in de schaduw. En het is warm hoor, vandaag zo’n 27°. De enige schaduw vinden we op het terrein van Kasteel Zoelen. Er wandelt daar ook net een bruidsgezelschap rond. Mooi decor voor trouwfoto’s. Dan kruisen we voor het laatst de Linge, even daarna de Betuwelijn en de A15, en lopen we Tiel in. Via een parkje langs de Doode Linge bereiken we al vrij snel het station. Eenmaal terug in Buren hebben we geen zin meer in het museum, bezoeken we nog wel even de kerk en eten we een ijsje. Dan terug naar de camping, het is wel weer mooi geweest. Morgen van hieruit naar een verjaardagsfeest in de buurt van Leiden en zondag weer terug naar huis. Hopelijk lopen we later dit jaar nog een stukje verder op het Grote Rivierenpad. Kamperen wordt het dan niet meer waarschijnlijk.
riv%20341.jpg
op landgoed Mariënwaerdt
huis Mariënwaerdt
zon en schaduw op het asfalt
hermetisch afgesloten
Appeldijk
de Linge
Tricht
Hooglandsche Wetering
Assche Wetering
Buren
Erichem
kasteel Zoelen
Zoelen
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact