Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Volgende
Naar boven

Dinsdag 20 oktober 2009

Holten – Lettele 19,5 km

Vorige
Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar Lettele. Hier de auto geparkeerd en op de fiets richting Holten. Openbaar vervoer zou met o.a. een buurtbus en via Deventer ruim anderhalf uur in beslag nemen. Het is weer zonnig, maar er staat een harde, koude wind, die we zo ongeveer tegen hebben. Dat valt niet mee, vroeg starten met lopen lukt sowieso niet. Na zo’n kilometer of 4 en nog zeker 8 te gaan passeren we een bushalte. Een blik op de vertrekstaat leert dat er over 5 minuten een bus naar Holten komt. De beslissing is snel genomen. We ketenen de fietsen aan de haltepaal en een paar minuten later stappen we in de bus, die ons comfortabel en zonder last van tegenwind in 10 minuten naar station Holten brengt. We starten daar dan maar weer eens met koffie en heerlijke huisgemaakte appeltaart in het café ertegenover, een populaire Pieterpadpleisterplaats. Om 11 uur gaan we wandelen. Eerst met het Pieterpad de Holterberg op, waar het al druk is met herfstvakantievierende gezinnen. We slaan af op het Marskramerpad en lopen nog een mooi stukje door bos en hei.
Dan dalen we af en vervolgen we door boerenland, soms nog een stukje bos. Veel lange stukken asfalt hier en dus ook langsrazend verkeer. Net voorbij Okkenbroek vinden we een bankje in de luwte en in de zon voor de lunch, heerlijk, de jas kan uit. Maar weer verder, in de volle wind, gaat die weer aan.
Tot Lettele gaat het dan grotendeels over onverharde wegen op landgoed ’t Oostermaet. Hier zien we iemand een rit maken in een kar met een roedel husky’s ervoor, een spectaculair gezicht. En wat gaan die beesten te keer als ze moeten wachten om ingespannen te worden. We zijn hierna al snel in Lettele, fietsen ophalen en dan naar huis.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact