Els' Wandelverslagen
Verslag van de GR 5, vanaf 2003.
En nu is er dus een einde gekomen aan ons grote project, de GR5. Het zal vreemd worden volgend jaar, waar gaan we nu wandelen? Misschien eerst nog dat gaatje dichten. En wat we ook willen gaan doen bij wijze van epiloog is het eerste stuk van de GR5 lopen, van Hoek van Holland naar de St. Pietersberg. En verder zijn we na Nice nog een paar dagen in de Morvan geweest, waar je ook prachtig kunt wandelen, dat smaakte naar meer. Kortom, we zullen ons niet vervelen. En wat grote projecten betreft: Santiago? Ik denk het niet. Maar zeg nooit nooit.
Volgende
Naar boven

Inleiding Alpen 2015

Vorige
Op de dag dat in Nederland, maar ook in de rest van West-Europa een hittegolf losbarstte, vertrokken wij naar Zuid-Frankrijk voor onze vakantie, waarin wij het resterende deel van de GR5 hoopten te lopen. We hadden het idee dit stuk vrij vlot achter elkaar te kunnen lopen, aangezien we konden beginnen met een paar korte etappes om in te lopen. Maar de warmte en andere pech gooiden roet in het eten. De hittegolf hield aan in het zuiden en heeft het verloop van onze wandeltocht in grote mate bepaald. We probeerden de etappes zo kort mogelijk te houden, dagtochten te maken en heel vroeg in de ochtend te starten. Desondanks vonden we het toch al niet makkelijke laatste deel van onze grote tocht erg zwaar, het was nogal eens geploeter. Zo zelfs, dat we hebben moeten besluiten, tot ons grote verdriet, een deel niet te lopen. We vonden het niet verantwoord, nog nooit gebeurd in al die dertien jaar. Het stuk tussen St.-Dalmas-Valdeblore en Levens, waar we ook problemen hadden met het verkrijgen van onderdak, hebben we overgeslagen. Wel hebben we Nice bereikt, waar we zo lang naar uitgezien hebben. Maar ja, met een gat in de route toch een beetje een dubbel gevoel. Grote kans dat we dit gat toch nog een keer dicht gaan lopen onder hopelijk gunstiger omstandigheden.
Klik hier voor de foto's in een Google Foto's webalbum.
De eerste twee weken stonden we op de camping municipale van St.-Étienne-de-Tinée. Een prima, goed onderhouden camping, alleen voor tenten en een stuk of zes camperplaatsen bij de ingang van het plan d’eau dat erbij hoort. De camping ligt aan de route van de GR5 en is heel geschikt voor trekkers. Wij hadden een mooie grote plek met veel schaduw. Het personeel van de camping is heel aardig en zeer behulpzaam. Voor het laatste deel van de route kostte het meer moeite een geschikte camping te vinden. Er waren er wel een paar redelijk dichtbij, maar die lagen in dalen waar het zo schroeiheet en dor was, dat we daar niet wilden staan. We vonden uiteindelijk een plek iets verder van de route bij Contes, een eindje boven Nice. Het was hier ook 34/35°, maar de camping, Domaine Ararat, lag wat hoger en er was veel schaduw. Ook weer niet toegankelijk voor caravans en eenvoudig sanitair.
Bij de verslagen vermeld ik de afstand in tijd volgens het boekje, de werkelijk gelopen tijd inclusief pauzes en de kilometers berekend volgens Wikiloc.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact