Els' Wandelverslagen
Verslag van de GR 5, vanaf 2003.
Volgende
Naar boven

Maandag 14 juli 2014

 

Ceillac - Pied du Mélezet 0.55 u / 3 km

Vorige
Tent en auto blijven op de camping, wij lopen in een half uur naar het station van Montdauphin, vanwaar we een bus naar Ceillac gereserveerd hebben. We zijn al een dag of tien in Frankrijk, maar het weer was te wisselvallig, en vaak koud, om al een trektocht te gaan maken. Bovendien wilden we even kijken hoe het zou gaan i.v.m. mijn hartritmeproblemen van een maand geleden en vast wat proefwandelingen maken in de omgeving van Guillestre. Maar voor de komende dagen is prachtig weer voorspeld, dus gaan we het proberen. We willen tot Larche lopen, dan weer even terug naar de camping en misschien later weer verder. We hebben al gezien dat we, mocht het niet gaan, zo nodig na elke dagetappe op de een of andere manier wel weer terug kunnen naar de camping. Met het busje rijden we naar Ceillac (1639 m), waar we vorig jaar gestopt zijn. We bekijken even het kerkje van binnen en lopen dan via een mooi wandelpad alvast een stukje in de goede richting naar het gehuchtje Pied du Mélezet (1700 m), waar we een kamer geboekt hebben in hotel Le Cascade; inderdaad recht tegenover de indrukwekkende waterval La Pisse. Scheelt morgen toch weer een stukje van de route.
Prima kamer met badkamer, apart toilet en een balkon met uitzicht op de waterval en de bergketen waar we morgen over moeten. En een tv, zodat Bertus ook nog de finish van de Touretappe kan zien. Het 3-gangen diner wordt in hoog tempo opgediend. De eetzaal zit vrij vol; de gemiddelde leeftijd van de gasten is zo te zien wat hoger dan de onze. En voor zover wij kunnen zien geen randonneurs. Het eten smaakt goed, maar het geheel is wat oubollig; een beetje zoals je vroeger op zondag bij oma at.
gr%201202.jpg gr%201203.jpg gr%201204.jpg gr%201205.jpg gr%201206.jpg gr%201207.jpg gr%201208.jpg gr%201209.jpg gr%201209a.jpg gr%201210.jpg gr%201211.jpg
Uitzicht vanaf het balkon naar links ...
... en naar rechts.
Terugblik op Ceillac
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact