Els' Wandelverslagen
Verslag van de GR 5, vanaf 2003.
Ver zijn we niet gekomen dit jaar, slechts vier etappes gelopen, van Ceillac naar Bousiéyas. Dit was vooral te wijten aan het mindere weer; er waren vrijwel geen lange stabiele periodes, zoals wij die graag hebben om te wandelen. Met regen in de bergen wandelen is voor ons geen optie. Gelukkig geen blaren dit jaar. Ik heb nieuwe schoenen en die lopen prima! We zijn inmiddels aan het laatste boekje van de GR5 begonnen, maar we hadden gehoopt wat dichter bij Nice te eindigen. Hopelijk lukt dat toch volgend jaar, bij leven en welzijn, zullen we er dan maar bij zeggen.
Volgende
Naar boven

Inleiding Alpen 2014

Vorige
Even leek ons GR5 avontuur ten einde toen ik ongeveer een maand voor vertrek naar Frankrijk in het ziekenhuis belandde met hartritmestoornissen. De cardioloog keek bedenkelijk toen ik hem van onze vakantieplannen vertelde. Maar met behulp van medicijnen leek het aardig goed te gaan en hoewel verder onderzoek na de vakantie nog moest plaatsvinden, was ik al wel in de gelegenheid een inspanningstest te doen, die heel goed ging. Dus zo hebben we het er toch op gewaagd, Nice moet bereikt worden. We hebben wat meer tijd genomen om te acclimatiseren en uit te rusten, maar uiteindelijk bleek het klimmen en dalen gewoon te lukken.
Klik hier voor de foto's in een Google Foto's webalbum.
We hebben weer volgens onze eigen beproefde methode gelopen: de tent op een strategisch gelegen camping en vandaaruit tochten maken. Dit jaar stonden we op camping La Fontaine bij Réotier, vlak bij Guillestre. Een prachtige, heel grote plek op deze rustige camping zonder toeters en bellen, met uitzicht op de Durance. En vlak bij het station Guillestre-Montdauphin, vanwaaruit openbaar vervoer naar diverse oorden mogelijk is. We hebben overigens maar een keer gebruik gemaakt van een bus en verder succesvol gelift.
Bij de verslagen vermeld ik de afstand in tijd volgens het boekje, de werkelijk gelopen tijd inclusief pauzes en de kilometers berekend volgens Wikiloc.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact