Els' Wandelverslagen
Verslag van de GR 5, vanaf 2003.
We drinken nog even een ijsthee op het terrasje van een eettentje annex ezelverhuur in de buurtschap Les Lanches, maar dan vallen er wat druppels en begint het in de bergen voor ons te rommelen. In het zicht van de refuge moeten we nog even schuilen. De bui is gelukkig snel voorbij, poncho’s kunnen in de rugzak blijven, en we melden ons in de nog vrij nieuwe refuge (1556 m), ecologisch gebouwd met traditionele materialen en met een modern uiterlijk. Op de benedenverdieping is een bezoekersinformatiecentrum over het nationale park La Vanoise.
Volgende
Naar boven

Zondag 10 juli 2011

 

Landry - Refuge-porte du Rosuel 2.45 u./5 u./10,5 km

Vorige
We zijn verkast naar camping L’Eden bij Landry, prima camping, en vandaag lopen we weer verder. Auto en tent blijven weer op de camping met de hoop op enige sociale controle. Uiteraard hebben we de camping-eigenaar wel verteld dat we een aantal dagen weggaan en ook de Belgische campingbuurman. Het is de afgelopen dagen erg warm geweest (heerlijk geluierd onder de bomen, spieren voelen weer helemaal jofel) en gisteravond heeft het stevig geregend en geonweerd. We vertrekken niet heel vroeg omdat we vandaag geen lang stuk hoeven lopen. Het is wel een beetje opgefrist, maar om 10 uur toch al warm en vooral benauwd. De luchtvochtigheid is hoog. We beginnen direct met klimmen en dat blijft het. We volgen de bergstroom de Ponturin helemaal omhoog, soms geleidelijk, vaak behoorlijk steil. Het valt in deze omstandigheden nog helemaal niet mee. We nemen de tijd voor onze pauzes en doen op een vlak weitje bij Nancroix zelfs even een dutje. Op het eind wordt het wat vlakker en loopt het prettiger.
We kunnen nog niet direct in de slaapzaal terecht, maar stallen wel vast onze rugzakken en doen de schoenen uit. Een poosje later kunnen we heerlijk douchen. We delen de vrij ruime 8-persoons slaapzaal (helemaal houtbetimmerd, het ruikt naar sauna) met één ander stel, dus we hebben de ruimte. Er zijn in deze refuge maar 7 gasten in totaal. Het eten is lekker en overvloedig: soep, kalfsstoofpot in tomatensaus, crozets (pastaschotel met ui en spek gegratineerd met kaas, allemaal regionale producten natuurlijk), courgettegratin, stukje Beaufort-kaas, appeltaart. Ja, ja, afvallen van wandelen? Vergeet het maar!
gr%20687.jpg gr%20688.jpg gr%20689.jpg gr%20690.jpg gr%20691.jpg gr%20693.jpg gr%20694.jpg gr%20695.jpg gr%20696.jpg gr%20697.jpg gr%20698.jpg gr%20699.jpg gr%20700.jpg gr%20701.jpg gr%20702.jpg
Landry
Le Moulin
de Ponturin
Bij Nancroix
Terugblik
Les Lanches
Rosuel
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact