Els' Wandelverslagen
Verslag van het Pieterpad, gelopen in 2001 en 2002.
Lekker geslapen in de tent en na het ontbijt de auto in Gennep neergezet. Het lukt alweer om liftend naar Groesbeek te komen. Het is maandagmorgen en ondanks het mooie weer zijn alle terrasjes gesloten, maar bij Bakker Bart vinden we koffie en een zalige appelflap. Om 11.15 uur gaan we aan de wandel. Het is prachtig weer, warm (26º), maar de wind houdt het aangenaam. Dit is misschien wel een van de mooiste etappes van het Pieterpad. Het gaat omhoog en omlaag met de mooiste vergezichten. Dan weer wanen we ons in Frankrijk, dan weer in Duitsland, maar nooit in Nederland …. totdat we van de stuwwal afdalen naar het vlakke Maasdal. Om 15.15 uur zijn we in Gennep, wat een heel aardig centrum blijkt te hebben.
Volgende
Naar boven
Zondag 7 juli 2002

Etappe 17: Millingen aan de Rijn - Groesbeek 20 km.
Aan het begin van onze vakantie naar Frankrijk, lopen we een paar etappes Pieterpad. We kamperen bij de boer net iets onder Gennep.
Deze morgen parkeren we om 9.30 uur de auto in Groesbeek en lopen naar de rand van het dorp om maar weer eens te liften. Dat gaat gesmeerd, binnen tien minuten rijden we via de beroemde Zevenheuvelenweg naar Beek. In Beek hebben we ook weer binnen vijf minuten een lift naar Millingen. Hier vallen we met onze neus in de boter: er is een old-timerevenement en als we even later op een (verwarmd!) terras aan de koffie mét zitten, valt het startschot en schuift er een fraai défilé langs. Omdat het is gaan regenen, blijven we nog wat langer zitten, maar even na elven vertrekken we; we hebben een flink stuk voor de boeg. Het is bewolkt en af en toe spettert het wat, maar koud is het niet en na verloop van tijd gaan de truien uit en de pijpen eraf. Het eerste stuk gaat door vlak polderlandschap over met populieren omzoomde wegen en weer een klein stukje door Duitsland.
Maandag 8 juli

Etappe 18: Groesbeek - Gennep 14,5 km.
Dinsdag 9 juli

Etappe 19: Gennep - Vierlingsbeek 17 km.
Vanuit Vierlingsbeek een klein stukje lopen, met de pont over de Maas en daar de bus gepakt naar Gennep, alwaar we eerst neerstrijken op een terras voor de gebruikelijke koffie mét. De dag is zonnig begonnen, warm en benauwd, maar al snel trekt het dicht en als we tegen elf uur gaan lopen, spettert het wat. Nat worden we echter alleen van ons eigen zweet. Buiten Gennep voert de route eerst voornamelijk door het bos, waar we af en toe belaagd worden door muggen. Na de picknick trekt de lucht weer open en wordt het bloedje-heet, maar het waait gelukkig. De tocht gaat verder door Het Quin, een natuurgebied en bij Afferden steken we de Maas over.
Vorige
Dan volgt een steile klim tegen de stuwwal en lopen we door prachtig golvend landschap. Even voor Groesbeek maken we een kleine omweg voor een bezoekje aan de Canadese erebegraafplaats. Dit is Operatie Market Garden-gebied. Indrukwekkend. Even na vijf uur arriveren we in Groesbeek.
Verder gaat het langs Maasheggen en Maasduinen. Tijdens een pauze zien we tussen de bomen door een donkere lucht op komen zetten. De resterende vier kilometer lopen we flink door, alleen even opgehouden door ene Ome Piet, de “Peetvader” van het Pieterpad. Het rommelt en vlak voor Vierlingsbeek vallen de eerste druppels. Net voor de bui losbarst zitten we in de auto.
Oude riviermeander bij Leuth.
Zyfflich (D).
Wylermeer.
Gezicht op de Wylerberg.
Wat een uitzicht!
Omgeving Groesbeek.
Gemeentehuis Gennep.
De 'Groene Streep' tussen Gennep en Afferden.
Het Quin.
Met een pontje over de Maas.
Dreigende lucht boven Vierlingsbeek.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact