Els' Wandelverslagen
Verslag van het Pieterpad, gelopen in 2001 en 2002.
Het regent als we 's morgens vroeg vertrekken, maar volgens de weersvoorspelling trekt die naar het noordoosten weg en wij lopen al veel zuidelijker. We nemen de trein van Hardenberg naar Coevorden en om 9.45 uur gaan we op pad.
Het eerste stuk is niet zo interessant, een lange rechte weg, maar als we de Vecht zijn overgestoken, wordt het mooier: bochtige landweggetjes tussen de velden. Helaas staat de maïs metershoog, dus veel zicht hebben we niet. Het wordt prachtig weer; zonnig, 25º.
Na 10 km willen we in Gramsbergen koffie drinken “Bij Jan en Gees”, wat volgens het boekje hèt Pieterpadcafé is, maar die blijkt dicht. Een andere tent aan het spoor is wel open, dus daar dan maar heen. Helaas geen appeltaart, we moeten het doen met een verrukkelijke wafel met slagroom. Een uur later vinden we een heerlijk picknickplekje in het bos en daar gaan we een poosje gestrekt, want we zijn moe: het lopen ontwend?, jetlag?, te weinig slaap de afgelopen nachten? Om 15.15 uur arriveren we in Hardenberg.
Volgende
Naar boven
Zaterdag 7 juli 2001

Etappe 7: Sleen - Coevorden 19 km.
Omdat we over een week met vakantie naar Canada gaan en we nog het een en ander voor te bereiden hebben, wilden we eigenlijk dit weekend niet meer lopen, maar vorige week gooiden onweersbuien roet in het eten. Dus gaan we vanmorgen toch maar om 8.00 uur van huis naar Emmen en vandaar met de bus naar Sleen. Na een kopje koffie gaan we om 9.30 uur op pad. Het is goed weer, in Emmen nog een paar druppels regen, maar al snel loopt de temperatuur in de zon op tot zo'n 25º. Er waait wel een lekker windje. Het is hier vrij open landschap en we lopen veel op verharde wegen.
Zondag 19 augustus

Etappe 8: Coevorden - Hardenberg 20 km
Zaterdag 25 augustus

Etappe 9: Hardenberg - Ommen 22 km.
Weer vroeg opgestaan en na een bezoek aan de kapper (Bertus) naar Ommen gereden. Het is al warm, voor vandaag wordt 30º voorspeld, dus nemen we extra water mee. Van Ommen nemen we de trein naar Hardenberg (in dit gebied geen problemen met openbaar vervoer) en beginnen daar met koffie en appeltaart. Tegen half 11 gaan we van start. Het landschap is mooi, wat glooiend en gelukkig lopen we grote stukken door het bos, want in de brandende zon is het erg heet. Toch zijn we bepaald niet de enige wandelaars. Het wordt ruim 30º, in het bos is wel schaduw, maar geen verkoelend windje, dus toch wel afzien. Het tempo ligt ook niet zo hoog. Maar we redden het en om 16.00 uur zijn we in Ommen (veel mensen op en om de Vecht, heerlijk!) Voor we in de auto stappen hebben we wel een ijsje verdiend.
Vorige
Tegen 11.30 uur stoppen we in Den Hool voor koffie met een trollenbol bij De Tovenaarsberg. Dan weer verder tussen aardappel-, maïs- en wuivende korenvelden. Dichter bij Coevorden daalt het terrein wat en zien we meer weilanden. Op het bankje van “Ome Piet” onze boterhammetjes verorberd. Een eindje verder komen we langs de voormalige Joodse begraafplaats van Dalen; geen grafzerken meer, maar wel een hek met Davidssterren en een herinneringssteen van in de oorlog weggevoerde Joden: van de 16 Joodse inwoners van Dalen werden er 13 weggevoerd en kwamen niet meer terug. Een bijzondere plek. Eenmaal in Coevorden (14.30 uur), een van de meest sfeerloze plaatsen aan het Pieterpad,  het wat weggestopte kasteel bekeken, kerk gefotografeerd en een ijsje gegeten. Toen met de trein naar Emmen, auto weer opgezocht en om 17.00 uur thuis.
Holsloot.
Gramsbergen.
'Wandelaars' bij de kerk van Gramsbergen.
Kerk Heemse (Hardenberg).
Rheeze.
De Vecht bij Ommen.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact