Els' Wandelverslagen
Verslag van het Pieterpad, gelopen in 2001 en 2002.
We gaan om 8.40 uur de deur uit en zijn veel te vroeg in Schoonloo, waar de bus naar Rolde om 9.45 uur vertrekt. Dus eerst maar een kopje koffie in het plaatselijke café. Eenmaal in Rolde brengen we een bezoekje aan de kerk, die open blijkt te zijn. Om 10.00 uur gaan we van start. Prima wandelweer vandaag, redelijk zonnig en 21º. Het is weer een mooie route, eerst langs het traject van de voormalige spoorlijn Assen - Stadskanaal en daarna het bos in. Dit keer geen café na een uur, maar we hebben zelf een thermoskan met koffie bij ons en appelkoeken. Ook lekker. We picknicken op een mooi plekje aan de rand van een veenplas (Meindersveen). Daarna weer verder, een stuk met heidevelden. Er worden daar juist een aantal schapen geschoren. Na nog een korte pauze met een ijsje en een laatste modderig traject zijn we om 15.00 uur in Schoonloo.
Volgende
Naar boven
Zondag 10 juni 2001

Etappe 4: Zuidlaren - Rolde 16 km.
Om 9.20 uur vertrekken we naar Rolde. Omdat met openbaar vervoer naar Zuidlaren bijna onmogelijk is, hebben we deze keer de fietsen meegenomen. Eerst dus een mooi fietstochtje van ruim een uur naar Zuidlaren. Het is lekker weer, een zonnetje, wat wolken en 16º. Wel zijn voor vanmiddag buien voorspeld. We hopen maar dat we het droog houden. Om een uur of elf gaan we lopen. In Zuidlaren vinden we de weg doorkruist door een asielzoekerscentrum in aanbouw. Gelukkig staat de route goed aangegeven. Domme lieden hebben het nodig gevonden om hakenkruizen en “Juden Rhaus” (zo staat het er) op de nog lege barakken te spuiten. Na bijna een uur stoppen we weer even voor de inmiddels traditionele koffie met wat lekkers in De Drentsche Aa in Schipborg. Hoewel de lucht steeds dreigender wordt, blijft het droog en via een mooi stuk over het Balloërveld arriveren we om 15.00 uur in Rolde. We halen de fietsen op in Zuidlaren en zijn om 16.00 uur weer thuis.
Woensdag 20 juni

Etappe 5: Rolde - Schoonloo 19 km.
Zondag 24 juni

Etappe 6: Schoonloo - Sleen 22 km.
Niet al te vroeg gestart vandaag. De eerste bus uit Sleen vertrekt pas om 10.35 uur. Daar zijn we natuurlijk weer te vroeg, dus eerst maar koffie op een terrasje.
Tegen 11.00 uur zijn we in Schoonloo, waar bij de halte een groep andere Pieterpadders opstapt richting Rolde. Voor we starten eerst nog een kop koffie met appeltaart op een terrasje.
Het is alweer een prachtige etappe: veel bos, wat heidevelden en natuurlijk landbouwgronden. Het weer is ook prima: zon, 23º en aan het begin een fris windje. Opvallend is de stilte in het gebied. We horen hele stukken niets anders dan vogels en de wind in de bomen (en mijn krakende schoenen).
Tussen de middag picknicken we in het bos. We hebben er aan gedacht een plaid mee te nemen, dus we gaan “effe lekker languit”. Hierna lopen we parallel aan een druk fietspad (het is ook lekker fietsweer) en op het zandpad komen we nogal wat paarden tegen, al of niet met huifkarren. Het is dus weer gedaan met de stilte. Met een grote boog lopen we om de paardevijgen heen, vanwege de honderden vliegen die opzwermen zodra we langs komen. Nog even maken we een zijsprongetje voor een bezoek aan de Papeloze Kerk, een hunebed tussen Schoonoord en Sleen, daarna verlaten we het fietspad en de paarden en wordt het tot Sleen weer rustig. Om 17.00 uur arriveren we daar.
Vorige
De Drentsche Aa.
De brink in Gasteren.
Balloërveld.
In de buurt van Rolde.
Boswachterij Gieten.
Ven in boswachterij Schoonloo.
Papeloze Kerk.
Sleen.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact