Els' Wandelverslagen
Verslag van het Pieterpad, gelopen in 2001 en 2002.
Het is lekker weer, zonnig met wat wolken, temperatuur 14º. Er waait een fris zuidwesten windje, tegen dus. De bomen, struiken en velden zijn nog redelijk kaal zo vroeg in het jaar. Vanwege de MKZ zijn de weilanden leeg, een enigszins mistroostig gezicht. Wel zien we wat schapen en bij een paar boerderijen toch nog wat koeien buiten. Toch heeft het kale Groningse landschap wel z'n charme.
Vanuit Groningen nemen we de trein van 9.30 uur naar Winsum en om 9.50 uur gaan we lopen. Het is schitterend weer, de zon schijnt en het is 20º, de truien kunnen al snel uit. Langs de weg bloeit het fluitenkruid uitbundig en ook de weilanden staan in bloei. Even buiten Winsum moeten we een weiland oversteken. Dit is afgezet vanwege de MKZ. Maar er staan geen koeien in de wei, dus we besluiten er toch maar door te gaan. Het is een leuk traject, we moeten hier over een aantal hekken heen klimmen.
Volgende
Naar boven
Zondag 29 april 2001

Etappe 1: Pieterburen - Winsum 11 km.
Om ± 12.00 uur vertrekken we met de auto naar het station van Winsum. We nemen de trein naar Baflo en gaan dan verder met de lijntaxi naar Pieterburen. Om 13.00 uur beginnen we onze tocht.
In Eenrum houden we halt voor onze lunch. Vlak voor Winsum krijgen we een enorme plensbui op ons hoofd. We hebben wel een paraplu, maar verder niets, dus lopen we verder met kletsnatte broekspijpen. Om 16.00 uur zijn we in Winsum en kunnen we in de auto weer opwarmen.
Vrijdag 25 mei

Etappe 2: Winsum - Groningen 18 km.
Na vijf kwartier lopen pauzeren we in Garnwerd in de zon op het terras van café Hammingh voor koffie met appeltaart. Het terras is voornamelijk gevuld met wandelaars en fietsers. Bij Wierum picknicken we in de wegberm. Verderop komen we een groepje wandelaars tegen; zij hebben Pieterburen al in zicht, wij moeten nog een heel eind. Eenmaal in het centrum van Groningen doen we een paar boodschappen en om 15.45 uur zijn we bij het station.
Maandag 4 juni (2e Pinksterdag)

Etappe 3: Groningen - Zuidlaren 21 km.
Om 8.45 uur vertrekken we naar Zuidlaren en nemen daar de bus van 9.30 uur naar Groningen. Na een kopje koffie op het station gaan we om 10.10 uur op pad. Het is bewolkt en fris, zo'n 14º, maar droog. Al wandelend krijg je het vanzelf warm. Na de Hoornse Dijk afgewandeld te hebben (7 km) gestopt voor een kopje koffie met taart in het Postiljon Motel in Haren. Het is een mooie wandeling door veranderend landschap - van polder naar Hondsrug. Tegen 15.30 uur arriveren we in Zuidlaren.
Vorige
Het startpunt.
Molen bij de haven van Pieterburen.
Kerk Eenrum
Mensingeweer
Kerk Obergum
Kerkje op de terp van Oostum.
Bij Oostum.
Groningen, Hoge der Aa.
Langs het Paterswoldse Meer.
Het Grote Veen in de Appelbergen bij Haren.
Via de es richting Zuidlaren.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact