Els' Wandelverslagen
naar boven
vorige
Gasteren

Zondag 3 juli 2016

 

Seyssel - Culoz 15,4 km (+ 2,2 km naar station)

De rustdag werden er drie. Vrijdag gingen we bij 30° een dag naar Annecy, zaterdag was koel en regenachtig. Maar vandaag is de zon weer terug, het wordt 26°. We doen geen trektocht, maar kunnen deze etappe als dagtocht lopen, met een klein stukje extra naar het station van Culoz. We parkeren de auto bij het station en nemen de trein van half 10 naar Seyssel (10 minuten). Het gaat dit keer goed met kaartjes kopen. Bij de bakker kopen we broodjes voor onderweg, we slenteren nog even over de rommelmarkt, maar dan de pas erin. We beginnen met een stuk over een asfaltfietspad langs de Rhône tot aan de originele route. Dan langs een recreatiepark (koffie!), ook nog asfalt. Verder een vlakke route afwisselend verhard en onverhard langs de rivier vandaag, zo is althans de verwachting, Maar dat valt nog tegen. We moeten af en toe toch een beetje omhoog en omlaag en door de regen van gisteren is het hier en daar nog wat modderig en glibberig. Ik heb spijt dat ik mijn stokken niet heb meegenomen, had dat steuntje wel kunnen gebruiken.
Af en toe lopen we langs de rivier, maar vaak ook zien we er niets van. Er zitten ook wat lange, rechte en schaduwloze stukken in, maar de laatste kilometers gaan over een pad door het moerasbos langs de Rhône. En hier worden we dan weer belaagd door bloeddorstige muggen. Bij de Pont de la Loi bij Culoz stappen we van de route af en lopen we nog ruim 2 km naar het station over een weggetje langs het spoor. Wat rustiger dan via de hoofdwegen, maar ook hier vrijwel geen schaduw, puffen. We vonden deze etappe niet zo bijster interessant en zullen eens kijken wat we morgen nog doen. Dan wacht ons een langere en zwaardere etappe (meer klimmen en dalen), wordt het tegen de 30° en moeten we terugliften.
De volgende morgen ging de wekker vroeg, maar we hadden allebei heel slecht geslapen (luidruchtige buren), waren nog moe en besloten die dag niet te lopen. De volgende dag bleef het erg warm en bovendien had ik toch nog wel wat last van mijn been. Misschien nog door de valpartij (een ei op mijn dij en flinke blauwe plekken op mijn onderbeen) en/of wat overbelast. Het werd onderhand ook tijd om weer naar huis te gaan. Daarom gingen we dit jaar niet meer verder en zullen we nadenken of we volgend jaar de kennismaking met de GR65 zullen voortzetten.
GR 65, vanaf 2016.
wordt vervolgd

Klik hier voor de foto's in een Google Foto's webalbum

Terugblik op Seyssel met nieuwe brug
Zicht op de Grand Colombier
De Rhône bij Culoz
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact