Els' Wandelverslagen
Verslag van het Trekvogelpad, 2005/2008.
Op de Lekdijk (Lekdijk? We liepen toch langs de Rijn?) aangekomen willen we de route door de Bovenpolder nemen, ook een mooi gebied zo te zien, maar tot onze grote teleurstelling kunnen we er niet door. Het pad is afgesloten wegens graafwerkzaamheden verderop. Dan dus toch maar de hoofdroute door landgoed Zuylestein, maar dat stuk is niet zo interessant. In Amerongen lopen we nog wel even een rondje om het kasteel om dit goed te kunnen bekijken. We zijn te laat om het te bezichtigen en eigenlijk ook wel te moe. We verlaten de route en hebben ons Vrienden op de Fiets logeeradres al gauw gevonden.
Volgende
Naar boven
Vrijdag 18 mei 2007

Doorn - Amerongen 20 km
Vorige
Vanmorgen om een uur of 8 uit Eelde vertrokken naar Rhenen, waar we de auto bij het station parkeren. We slagen er zowaar in de bus van even na 10 uur te halen en zitten dan om kwart voor 11 in Doorn aan de koffie. Even later gaan we op pad. Het is heerlijk weer, voor vandaag droog en zo'n 20 graden beloofd. Huis Doorn bezoeken we niet, dat zou toch teveel tijd kosten. We zien er ook niet veel van vanaf de weg. We verlaten het bos, de route loopt grotendeels door de Rijnvallei. Een prachtig gebied met sloten en kanalen, bloemrijke weilanden, knotwilgen, mooie boerderijen en hier en daar nog een middeleeuwse ridderhofstede. Die zijn overigens niet overal goed te zien vanwege de omringende bomen. We passeren Langbroek, ook een mooi dorpje.
We wandelen wel veel over asfalt vandaag en dat is jammer, want de wegen zijn smal en we moeten voortdurend de berm in voor passerende auto's, die soms nauwelijks de moeite nemen om af te remmen.
img_0360%20klein.jpg
Kerk Doorn.
'Kunst'bruggetje bij Langbroek.
Ridderhofstede Lunenburg.
Langbroek.
Bij Langbroek, in de verte de stuwwal.
Sandenburg.
Ridderhofstede Walenburg.
Broekhuizen bij Leersum.
Langs de Gooyerdijk.
Amerongen.
Kasteel Amerongen (klik voor website).
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact