Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
De Krimpenerhout kan ons niet echt bekoren. Beetje desolaat, rommelige vegetatie, bovendien is de route hier niet goed gemarkeerd en lopen we niet helemaal goed. Maar als we de provinciale weg bereiken is daar, hoera, toch nog koffie bij eetcafé Breeka, heerlijk even op het terras. Het stuk dat nu volgt is leuker, al is het een asfaltfietspad. Het loopt langs de Loet, een oude veenstroom, mooi gebied, weidse vergezichten. Uiteindelijk leidt de route ons gras- en grindpaden op met talloze brugjes door het recreatiegebied Loetbos. Er staat opvallend veel springbalsemien te bloeien die een wat zoetige geur afgeven.
Gasteren

Donderdag 4 september 2014

 

Krimpen aan de Lek - Zuidbroek 14,5 km

Het is dit voorjaar niet gelukt een paar dagen achter elkaar te gaan wandelen op het Grote Rivierenpad. En nu, na de zomervakantie was de maand augustus niet zo mooi, maar september begint met een aantal dagen zomers weer, dus trekken we eropuit. Vanwege aanhoudende voetproblemen maken we de etappes wat korter. Het is prima kampeerweer, dus we hebben de kleine tent meegenomen, kamperen op minicamping De Bovenstad aan de Lekdijk tussen Ammerstol en Schoonhoven. Er wordt aan de Lekdijk gewerkt en het kostte gisteren even wat moeite om uit te vinden hoe we bij de camping moesten komen. Maar uiteindelijk bleek dat je ook over een onverharde Lekdijk kunt rijden, ook al heb je er volgens de borden niets te zoeken. Vanmorgen hebben we de auto geparkeerd op een van de spaarzame plekken waar wat ruimte was langs het smalle weggetje in Zuidbroek en peddelen we op de fiets naar Krimpen a/d Lek. We gaan daar eerst nog even op zoek naar het huisje waar mijn oma geboren is. Het kost wat moeite om het te vinden, we moeten een paar keer vragen, maar het is er nog, staat zelfs te koop. Je kunt je niet voorstellen dat hier ooit een gezin met acht kinderen woonde plus grootouders. Even een foto gemaakt en daarna stallen we de fietsen bij de kerk naast de veersteiger en gaan we op pad, in de hoop iets verderop koffie te kunnen drinken. Die hoop is ijdel, het in het boekje vermelde café bestaat niet meer. Niets aan te doen, dan maar verder zonder koffie.
De laatste kilometers gaan door het langgerekte lintdorp Zuidbroek, zoals al gemeld een smal weggetje met aan weerszijden prachtige boerenhoeves. En overal hortensia’s in de tuinen, soms als haag. Veel water ook aan weerszijden, het waterniveau ligt niet veel lager dan de aangrenzende weilanden. Zou het daarom zijn dat de elektriciteitsdraden hier nog ouderwets bovengronds aan palen hangen? We weten het niet, maar het geeft wel een apart sfeertje. Morgen vervolgen we deze weg nog een stukje.
riv%20131.jpg
Het huisje van over-oma.
Watertoren van Krimpen
Graspad?
Bordje 'kraai of roek'
Electriciteitspalen!
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact