Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Volgende
Naar boven
Vorige
We passeren verschillende dorpjes, zoals Papenveer, waar de huizen, zo lijkt het, op eilandjes staan. Erachter grote kassen. Woubrugge, waar we overnachten bij een adres van Vrienden op de Fiets, blijkt een aardig dorpje te zijn met mooie huizen aan het water van de Woudwetering. We hebben een kamer met uitzicht op het water en de vele bootjes die langs varen. Maar wel met een matrasje op de grond.
De natuur is prachtig: uitbundige bloei van boterbloemen, zuring, fluitekruid, meidoorn, kastanjes, om maar eens wat te noemen. Veel ‘drijfsijsjes’ zitten te broeden of hebben al kuikens, een leuk gezicht. Bij een futennest staan we een poosje te kijken naar al het gedoe van pa en ma om het nest met één ei nog te verfraaien.
Nu Bertus gestopt is met zijn werk bij de bank kunnen we zomaar eens een paar dagen eropuit. Het is al weken mooi weer, al heeft dat wel het nadeel dat het kurkdroog is. Ook deze Bevrijdingsdag is zonovergoten. Gisteravond zijn we naar Den Haag gereden en we hebben bij dochter Willemijn geslapen. De auto zetten we vanochtend bij het station Leiden Lammenschans, waar we de trein naar Alphen nemen. Dan verder met de bus naar Zevenhoven. Hier is het plaatselijke café nog gesloten, maar de deur is niet op slot, dus even gevraagd. Ja hoor, we kunnen best een kop koffie krijgen. Dat is dus weer een goede start op een zonnig terras. Om 11 uur gaan we wandelen. Opnieuw een mooie route door het Groene Hart. Wel veel asfalt, soms een stuk over graskades. We lopen bijna voortdurend langs het water; vaak hooggelegen weteringen met zicht op de lage polders.
Donderdag 5 mei 2011
 
Zevenhoven - Woubrugge 18 km
Nieuwveen
meidoorn
smeerwortel
vogelmelk
Papenveer
Langeraarsche Plassen
bij Woubrugge
boomkunst
Woubrugge
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact