Els' Wandelverslagen
Verslag van het Trekvogelpad, 2005/2008.
Aan de rand van de Lange Duinen, een prachtige zandverstuiving, strijken we weer even neer in de zon. Heerlijk is het. Het is daarna niet ver meer naar Soesterberg. Wel wat klimmen hier, een goede oefening voor de zomervakantie. Bij Soesterberg aan de provinciale weg nemen we de bus naar Amersfoort. We zijn nog zo'n 100 meter verwijderd van de halte als we hem aan zien komen. Nog even een eindsprintje trekken en we halen hem. Dat is boffen, anders hadden we een half uur moeten wachten. De chauffeuse grijnst van oor tot oor; ze had ons aan zien komen rennen. Vanaf station Amersfoort zijn we binnen 10 minuten weer op station Baarn.
Volgende
Naar boven
Zaterdag 5 mei 2007

Baarn - Soesterberg 20 km (+ 1)
Vorige
We hebben gisteravond na de dodenherdenking heerlijk gegeten in Baarn met Petra (Arjan was alweer in Groningen) en goed geslapen. We vertrekken bijtijds, zetten de auto bij het station en gaan rond half 10 op pad. Een mooie wandeling vandaag over de Utrechtse Heuvelrug. Het is één en al bos, brede en smalle bospaden en statige beukenlanen. Het is ook redelijk druk met recreanten: wandelaars (ook Trekvogels), fietsers en nogal wat ruiters. Er zijn hier veel ruiterpaden.
Het pittoreske dorpje Lage Vuursche blijkt een pannenkoekenparadijs. We tellen zo vier pannenkoekenrestaurants op een kluitje en nog een paar 'gewone'. Het is ons nog wat te vroeg, wij houden het bij koffie met appeltaart. Voor we verder gaan proberen we nog een glimp op te vangen van Kasteel Drakesteijn, maar dat is hermetisch afgeschermd.
Bij het landgoed Pijnenburg lopen we wat meer door de weilanden, maar daarna al snel het bos weer in.
Ook tussen Maarn en Doorn gaat het weer omhoog en omlaag door het bos. Veel foto's maak ik niet, ik zou teveel in herhalingen vervallen. Vlak voor Doorn, bij het prachtig gelegen Châlet St. Helenaheuvel passeren we een klein heideveldje, maar dan is het weer bos tot de eerste huizen van Doorn. Op de terugweg naar huis gaat het regenen.
We vervolgen onze tocht over de Utrechtse Heuvelrug. De reis per bus van Doorn naar Soesterberg via Driebergen en Zeist (2x overstappen) gaat binnen een uur en zo zijn we om half 11 weer op pad. We lopen de hele dag door het bos over mooie brede bospaden. Af en toe even wat klimmen en dalen. Net als gisteren is het weer behoorlijk druk. De dag begint zonnig, maar in de loop van de middag komen er toch steeds meer wolken, voorboden van de regen. Halverwege gaan we even van de route af om de Pyramide van Austerlitz te bekijken en er een broodje te eten. Ik was in mijn jeugd wel eens bij de Pyramide geweest en wilde hem daarom nog wel eens zien, maar het valt eigenlijk wat tegen; vergane glorie.
Zondag 6 mei

Soesterberg - Doorn 20 km (+ 1 naar en van de Pyramide)
300 Roedenlaan bij Lage Vuursche.
Bij Pijnenburg.
De Hoogt bij Maarn.
Kleine zandverstuiving bij Maarn.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact