Els' Wandelverslagen
Verslag van het Drenthepad, 2004/2006.
Dan gaat de route het bos weer in. Op de fietspaden en in de buurt van parkeerplaatsen is het behoorlijk druk, maar daar hebben wij op onze route verder niet zo'n last van. Op het heideveld Hoekenbrink strijken we neer op de plaid voor een picknick en een tukkie. Verderop steken we de Tilgrup over, die hier in het Dieverveld weer een natuurlijk aanzien heeft gekregen. Heel wat anders dan de Slingergrup ten zuiden van Diever. Die is kaarsrecht!
Volgende
Naar boven
Zondag 16 april 2005

Ansen - Wittelte 20 km
Vorige
Weer een prachtige route. De eerste kilometers een lang recht stuk tussen de (lege) weilanden, maar dan lopen we via Landgoed Rheebruggen naar Uffelte. Het weer valt een beetje tegen, frisse wind en bewolking waar de zon niet goed doorheen komt, maar droog, dus prima om te wandelen. De natuur is al mooi groen aan het worden, krentenstruiken beginnen te bloeien. In Uffelte even een koffiestop langs het kanaal en dan via het dorp met mooie boerderijen het bos in. Je snapt niet dat je in Nederland met al die verspreide, relatief kleine natuurterreinen urenlang door bos en hei kunt lopen, maar ook hier lukt dat met een grote slinger.
In elk geval is het prachtig, de Havelterberg bijna on-Nederlands. Ook passeren we een paar schitterende stille veenplassen. Vlakbij eindpunt Wittelte nog een verrassing: een bollenveld; in Drenthe! We zijn net een weekje te vroeg, de tulpen staan op uitkomen. Toch leuk voor een foto.
Een mooie zomerse dag, dus wordt er gewandeld. Als we de auto bij Wittelte neerzetten, zien we in de verte een knalrood veld: de tulpen waar we de vorige keer langskwamen! We gaan er niet voor terug, we moeten de andere kant op. Het is werkelijk heerlijk weer. De paardenbloemen bloeien, bloesem, fluitekruid al bijna. Het is prachtig. Wel zijn er opvallend weinig koeien in de wei; dat wordt bijna een zeldzaamheid. Des te vaker horen we ze loeien in de stallen. Na een uurtje zijn we in Diever, waar we op het terras van Eethuis Keernpunt op de Brink koffie drinken met een zalige verse wafel met aardbeien en slagroom erbij. Een mooie dag moet je toch een beetje vieren!
Zondag 1 mei

Wittelte - Bosweg bij de Giessenhof 15 km
Toch zijn hele stukken van onze route heel rustig. Die voert ons weer door bos en over het Aekingerzand (of Kale Duinen). Dit laatste is één van de laatste zandverstuivingen in Nederland. Ons pad slingert zich door de duintjes, vaak door mul zand. De duinen zelf zijn meest begroeid met heide en verderop bebost. Een prachtig gebied. In Appelscha is het aan de bosrand behoorlijk druk, de terrassen zijn goed bezet. Wij lopen door naar de auto, die aan de Vaart staat. Kunnen we in onze eigen achtertuin nog even van de zon (die weer is gaan schijnen!) genieten.
Na een zomer met Noaberpad, GR 5, en Wad- en Wierdenpad gaan we vandaag maar weer eens een stukje op Drenthepad. Dit keer met een combinatie van auto en fietsen, het is niet zo ver. Het is rustig weer. Hoewel de dag stralend blauw begint, is het tegen de tijd dat we gaan lopen bewolkt, maar het is niet koud, aangenaam wandelweer. Dat vinden wij dus niet alleen, half Nederland is aan het wandelen en fietsen. Vooral bij de uitkijktoren op de rand van het Aekingerbroek, een knooppunt van fiets- en wandelpaden, is het druk.
Zondag 18 september

Bosweg - Appelscha 13 km
Holtingerzand.
Uffelterveen.
Brandeveen.
Omgeving Wittelte.
Diever.
Noordsveen.
Ganzenpoel.
Uitkijktoren Aekingerzand.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact