Els' Wandelverslagen
Verslag van de GR 5, vanaf 2003.
Helaas speelden dit jaar blaren mij parten. Na vier dagen lopen lag mijn rechterhiel helemaal open en moesten we noodgedwongen een lange rustpauze nemen. Toch hebben we nog acht etappes gelopen van de elf die in dit boekje staan (hoewel voor mensen met een betere conditie langere en dus minder etappes ook mogelijk zijn); we zijn in Ceillac geëindigd. Het waren opnieuw prachtige tochten. Ik had me voorgenomen me niet te laten kisten door balkonpaden en enge afdalingen. Het welbevinden was stukken meer aanwezig dan vorig jaar. Logistiek verliep het allemaal prima: we hebben regelmatig van openbaar vervoer gebruik gemaakt (zie tips hieronder) en een keer gelift.

En volgend jaar gaan we verder bij leven en welzijn. Of we dan Nice al zullen bereiken waag ik te betwijfelen. Ik denk dat we op de manier waarop wij lopen nog wel twee jaar nodig hebben. Geen probleem toch?
Volgende
Naar boven

Inleiding Alpen 2013

Vorige
We gingen dit jaar weer verder over de GR 5. Mijn voetblessure was zo goed als over, dus we hoopten weer een aardig stukje te kunnen lopen. Omdat het voorjaar maar laat op gang kwam, vaak slecht en koud weer, hebben we in Nederland weinig lange en vooral meerdaagse tochten kunnen lopen. De voorbereiding had dus beter gekund. Ook in de Alpen is de winter lang en het voorjaar koud geweest, waardoor er nog erg veel sneeuw lag. We zijn dan ook een week later gegaan dan vorig jaar. Inmiddels was het wel zomer geworden en was de sneeuw grotendeels verdwenen.
Klik hier voor de foto's in een Google Foto's webalbum.
Het plan was om net als andere jaren steeds een aantal dagen achter elkaar te lopen met tussendoor rustpauzes en gelegenheid voor andere activiteiten. We kampeerden op camping des 5 Vallées bij Briançon, wat ongeveer halverwege Modane – Larche, het in dit boekje beschreven traject, ligt en gunstig qua openbaar vervoer. Prima camping, aardige eigenaren die op golfkarretjes rondscheurden om o.a. nieuw aangekomenen daarmee naar hun plek te brengen, heel behoorlijk sanitair, winkeltje, maaltijden, gratis Wifi, enz. Zo nodig zouden we later verkassen, afhankelijk van hoe ver we zouden komen.
Tips openbaar vervoer:
• Van Briançon naar Modane kan het best met de bus via Italië. Mogelijk is Montgenèvre – Oulx - Bardonecchia en daar een bus naar Modane. Leuker is waarschijnlijk wat wij deden: de navette (pendelbus) die van station Briançon rechtstreeks naar Bardonecchia rijdt via een toeristische route door de prachtige Vallée de la Clarée en de Col de l’ Échelle (alleen in de zomermaanden), een belevenis! Info op www.05voyageurs.com. Van Bardonecchia kun je met de dure TGV door de Fréjustunnel naar Modane of met de goedkope (€ 2,25 p.p.) bus. Info: www.bardonecchia.it
• Vanuit Plampinet en Montgenèvre rijden bussen naar Briançon. Info: www.05voyageurs.com.
• Brunissard, Château-Ville-Veille en Ceillac hebben een busverbinding (enkele keren per dag) met het station van Guillestre/Mont-Dauphin. Info: www.05voyageurs.com.
• Guillestre/Mont-Dauphin – Briançon kan met de trein of met de bus.
• Dienstregelingen van treinen en bussen zijn behalve op internet ook verkrijgbaar op de stations.
• NB: Er zijn reguliere ritten die sowieso rijden, maar vaak moet een busrit gereserveerd worden. Als er geen reserveringen zijn, rijdt de bus niet. Heb je niet gereserveerd dan kun je er op gokken dat er een bus komt. Als er plek is kun je mee. Reserveren kan via www.05voyageurs.com of bellen +334 92 502 505. Op de dienstregelingen staat vermeld welke de reguliere en welke de te reserveren ritten zijn.
Bij de verslagen vermeld ik de afstand in tijd volgens het boekje, de werkelijk gelopen tijd inclusief pauzes en de kilometers berekend volgens Wikiloc.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact