Els' Wandelverslagen
Verslag van het Pieterpad, gelopen in 2001 en 2002.
Prachtige dag, prachtige etappe. Om 9.30 uur de auto bij station Sittard geparkeerd en gaan lopen, eerst door het bijzonder aardige centrum van de stad, dan omhoog, de heuvels in. Steeds mooie vergezichten. Veel klimmen en dalen, de zon schijnt, dus de truien gaan al snel uit. Minpuntje: na ± 8 km willen we in Puth bij het café pauzeren voor de gebruikelijke koffie mét, maar het café blijkt niet meer te bestaan. Dan maar door, bankjes zien we ook niet meer, dus even verder de plaid in het gras gelegd en geluncht. Even verderop blijkt bij Huis Schinnen wel een terras waar allerlei lekkers verkrijgbaar is. Dat stond niet in het boekje. Maar nou hoeft het niet meer.
Naar boven
Zaterdag 28 september 2002

Etappe 24: Pey - Sittard 17,5 km.
Zondag 29 september

Etappe 25: Sittard - Strabeek (Valkenburg) 21 km.
Zaterdag 19 oktober

Etappe 26 en 27: Valkenburg - St.Pietersberg (15 km).
Verder gaat het tussen de akkers op het plateau. Tijdens een pauze pikken we nog een appeltje uit een boomgaard. We komen trouwens opvallend veel appeletende wandelaars tegen. Om 15.45 uur zijn we aan het eindpunt bij Valkenburg. Dan nog dik een kilometer lopen naar het station, waar we net de trein missen, die ons via Maastricht naar Sittard moet brengen. Nog een half uurtje wachten, dus.
Vorige
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt in ons bed-and-breakfast-huis in Susteren nemen we in Sittard de trein naar Echt, waar we na 1½ km wandelen weer aan de etappe beginnen om 10.00 uur. De eerste stop is in een café in Slek, waar al weer een gastenboek klaarligt en de koffie met abrikozenvlaai (ze hebben geen appel) prima smaakt. Het is mistig en tamelijk fris, maar later klaart het op en wordt het nog zo'n 20°. Het is een rustige wandeling door bouwland en af en toe bos, weinig bijzonders te zien onderweg, behalve kasteel Limbricht, een oude motte-burcht, waar we even omheen lopen. Om 16.00 uur zijn we weer bij de auto.
De allerlaatste etappe vieren we met een lang weekend Maastricht, waar we donderdagavond al aankomen. Aangezien de weersvoorspelling voor zaterdag het best is, brengen we vrijdag in de stad door (het weer valt achteraf erg mee). Zaterdag nemen we de trein naar Valkenburg, waar we om 10.30 uur starten. Het is goed weer, fris, maar droog met wat zon. Mooie route. Eerst een stukje langs de Geul, dan een flink stuk stijgen naar het plateau van Margraten. We passeren de Bemelerberg, waar nogal wat mergelgroeves te zien zijn.
Als we in Bemelen koffie drinken vallen al wat spetjes en net in de buitenwijken van Maastricht barst er een flinke bui los (we hadden hem al zien hangen), dus poncho's aan. Bij het station aangekomen regent het nog steeds, dus eten we onze broodjes op een bankje op een perron met een beker warme chocolademelk om warm te worden. Als we via het stadscentrum naar de St.Pietersberg lopen, wisselen buien en droge periodes elkaar af, het is wat sombertjes.
Om even na 15.30 uur zijn we aan het eindpunt. Triomf! We hebben het volbracht! Het is druk op deze plek; er is net een wandelclub neergestreken, die een wandeling in de omgeving maakt. We kunnen gelijk ons verhaal kwijt en één van hen maakt een foto van ons tweeën. Na een korte pauze keren we weer terug en halen onderweg bij Chalet Bergrust onze oorkonde op.
Dit was het Pieterpad. Wat zullen we hierna gaan doen?
Kerkje naast kasteel Limbricht.
Sittard, Markt.
Kapel heilige Rosa op Kollenberg Sittard.
Kapel Paulusstichting bij Sittard.
Geleenbeek in de buurt van Schinnen.
Kerk van Schimmert.
Bij Valkenburg.
De Geul bij Valkenburg.
Bemelerberg.
Op weg naar Maastricht.
O.L. Vrouwekerk, Maastricht.
Uitzicht St. Pietersberg richting België.
Daar zijn we dan!
Eindpunt Pieterpad.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact