Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
Net als gisteren verlaten we na een poosje de Lekdijk, maar nu definitief, en stappen we de polders in, in zuidoostelijke richting naar de Linge. De route is iets minder interessant dan gisteren, wat meer asfalt, maar dan wel over rustige weggetjes of fietspaden. Toch ook nog over graskades en een klein stukje slingerend door de Bolgerijnse griendbossen, een ware jungle van bomen, riet, watertjes. De laatste kilometers zijn lange rechte stukken, dat loopt dan wel weer even lekker door. Met even een tussenstop bij AH in Leerdam voor een paar boodschappen rijden we terug naar Het Kampeerbosje. Hier nog even heerlijk languit in de zon.
Gasteren

Woensdag 10 juni 2015

 

Lexmond - Schoonrewoerd 14,8 km

Helaas niet al te best geslapen, het moet altijd weer even wennen: matrasje te zacht, wind ging nogal te keer in de bomen en er zit hier ook een grote groep kraaien die een hoop herrie maken zodra het licht is. Maar goed, toch om 8 uur op en na het ontbijt vertrekken we naar Schoonrewoerd om ons met de bestelde belbus naar Lexmond te laten vervoeren. Die belbus blijkt dan een taxi zonder ov-apparatuur, en zo krijgen we een gratis ritje! De chauffeur wijst ons onderweg op bezienswaardigheden en zet ons midden in Lexmond af, zo ongeveer voor de deur van het plaatselijke café dat al open is. We kunnen vandaag dus fijn beginnen met een kop koffie op het zonnige terras en (we zijn de mueslibollen vergeten) een punt appeltaart. Dan op pad, eerst weer een stuk Lekdijk, hier lekker rustig, want de doorgaande weg ligt een eindje verder in de polder. Het zal in mooie weekenden wel druk zijn met toerende motoren en ander ongerief. Nu niets van dat alles, alleen wat fietsers en enkele auto’s, bestemmingsverkeer. Het is wat warmer en zonniger dan gisteren, nog steeds een frisse wind, maar de trui gaat al snel uit en broekspijpen afgeritst.
riv%20232.jpg

Donderdag 11 juni 2015

 

Schoonrewoerd - Leerdam 8 km

Vannacht wel heerlijk geslapen. We hebben inmiddels besloten om de geplande etappe toch maar wat in te korten, omdat het anders te laat wordt voor we thuis zijn. We nemen de bus van Leerdam naar Schoonrewoerd en kunnen daar weer starten met een kop koffie op het zonnige terras van café De Zwaan. En we zijn niet de enige! Een aardig dorpje, Schoonrewoerd, het herbergt een aantal ooievaarsnesten. We tellen er vier, allemaal bewoond. De route voert langs een aantal hoogstamboomgaarden, in stand gehouden door vrijwilligers. Ach, hadden we hier toch maar in mei kunnen lopen! Het is overigens vandaag behoorlijk warm geworden, zeker 25° en veel schaduw hebben we dit keer niet. Maar het is maar een korte etappe, we zijn al vroeg in Leerdam, het is wel goed zo. Terug naar de camping, even rustig lunchen in de schaduw, boeltje opruimen en dan huiswaarts. Ook geen last van spitsverkeer nu. Hopelijk kunnen we later dit jaar nog een stukje verder op het Rivierenpad.
Langs de Oude Zederik
Merwedekanaal
Bolgerijnse brug - een draaibrug
over de A27
Hei- en Boeicop
Schoonrewoerd
de ooievaars van Schoonrewoerd
Schoonrewoerdse Wiel of 'Wiel van Bassa', het grootste wiel van Nederland.
langs de Culemborgsche Vliet
Fuut met drie jongen op de rug (twee zichtbaar)
"Het Wiel"
gemaal De Oude Horn
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact