Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Volgende
Naar boven
Vorige
Na onze zomervakantie in de Franse Alpen in juli, die we grotendeels wandelend op de GR 5 hebben doorgebracht, pakken we nu het Marskramerpad weer op. De afgelopen weken was het slecht weer, maar nu zijn er een paar warme, zonnige dagen beloofd. Gisteren zijn we naar Den Haag gereden. We logeren bij dochter Willemijn. Vanmorgen reizen we met openbaar vervoer naar Leiden, waar we na een kop koffie bij de stationskiosk de wandeling beginnen. De eerste kilometers lopen we langs de Vliet. Het is vanwege vakantie en het mooie weer al druk met bootjes.
Maandag 1 augustus 2011
 
Leiden Lammenschans - Wassenaar 20 km
Morspoort
Doelenpoort
Rapenburg
Hortus Botanicus
Dan lopen we Voorschoten in. Bij een verloskundepraktijk die we passeren ga ik even naar het toilet. Voor wildplassen was langs de Vliet niet bepaald gelegenheid en horeca die we passeerden op maandag, zelfs in de vakantie, gesloten. We vervolgen via het aardige oude centrum van Voorschoten. Ook hier horeca gesloten. Verder gaat de route over het Koninklijk landgoed De Horsten, een mooi stuk door bos en langs weilanden.
mars%20470.jpg mars%20473.jpg mars%20477.jpg mars%20478.jpg
We nemen even de tijd om de Seringenberg te beklimmen naar het uitkijktorentje. Het uitzicht valt een beetje tegen, aan de meeste kanten zijn de bomen te hoog, maar als de seringen bloeien is het hier vast prachtig. Als we het landgoed verlaten steken we de drukke rijksweg N44 over en lopen we verder langs Wassenaar, min of meer parallel aan de N44, door een landgoederengordel. Mooi hier, met kronkelpaadjes, watertjes en bruggetjes, maar die weg hoor je natuurlijk constant. Ter hoogte van kasteel Oud-Wassenaer verlaten we het Marskramerpad en lopen naar de bushalte voor de bus terug naar Den Haag. We eten ís avonds in Delft samen met Willemijn en zoon Bart en slapen bij Willemijn.
Voorschoten
Ingang landgoed De Horsten
Leegstaande huis Ter Horst.
Seringenberg
Uitzicht vanaf Seringenberg: hoogbouw Den Haag.
Wonen op z'n Wassenaars.
Vijver bij Raadhuis de Paauw
Kasteel Oud-Wassenaar
Langs de Vliet.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact