Els' Wandelverslagen
Verslag van het Overijssels Havezatenpad, 2008 - 2009.
We passeren de remise van het Rijssense Leemspoor. Vroeger liep er een smalspoor tussen Rijssen en Markelo om de hier gewonnen leem af te voeren.We kijken binnen wat rond en maken een praatje met een paar vrijwilligers die met de locomotieven aan het werk zijn. Erg leuk om te zien en ook om de bevlogenheid van de mensen die het runnen te horen.
Volgende
Naar boven

Zaterdag 18 oktober 2008

 

Rijssen NS Markelo 16,5 km

Vorige
Er is voor dit weekend goed weer voorspeld, we hebben verder geen afspraken, dus trekken we er nog even lekker op uit voor een stuk OH-Pad. Gisteren zijn we aangekomen bij hotel t Holt bij Diepenheim, waar we logeren. Deze morgen stallen we de auto in Markelo en nemen we de bus naar Rijssen, wat nog een behoorlijk grote plaats is. Vanaf het station loopt er een gemarkeerde route door het centrum, waar we een koffiestop maken. Via een paar aardige straatjes en langs havezate Oosterhof pikken we de route weer op.
Die loopt in een wijde boog om Rijssen heen door het bos. Prachtig is het hier, volop herfstkleuren en veel paddestoelen. Eerst was het nog bewolkt met een frisse wind, maar inmiddels komt de zon aarzelend door.
Verder gaan we weer, door het bos, soms stijgend en dalend, over een tapijt van afgevallen blad. Als we de A1, luidruchtig aanwezig, zijn gepasseerd, komen we meer in heidegebieden, ook prachtig. Lunchen doen we op een bankje met uitzicht over het veld. Maar heel lang blijven we niet zitten, het is toch maar zon 13 graden.
Ongeveer 5 km voor Markelo verlaten we de natuurgebieden en lopen we door de velden. Veel mas is al gemaaid, dus we kunnen weer van een weidse blik genieten. We krijgen Markelo in t zicht met daarnaast de Markelose Berg. Helaas wordt het idyllische dorpssilhouet gedomineerd door het foeilelijke gebouw van de veevoerfabriek. Welk gemeentebestuur staat zoiets nu toe in het centrum van zon mooi dorp in een prachtige omgeving?! We zijn al vroeg in Markelo en klimmen na een kop thee nog even de Markelose Berg op om wat fotos te maken van het uitzicht en het Overijssels Verzetsmonument te bekijken. De lucht is inmiddels weer helemaal dichtgetrokken.
Als we terugrijden naar het hotel maken we nog even een stop bij watermolen Den Haller voor wat fotos. Het ligt morgen net iets te ver van de route, maar is wel de moeite waard om even te bekijken. Eenmaal terug bij het hotel komt de zon weer door.
Rijssen.
Havezate Oosterhof.
Elsenerveld.
De Borkeld.
Uitzicht vanaf de Markelose Berg.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's Belgi/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact