Els' Wandelverslagen
Verslag van het Noaberpad, 2003/2005.
We beginnen de dag met weer een heerlijk ontbijt samen met andere gasten, twee fietsende zussen, en om even na 9.00 uur rijden we naar Ootmarsum waar we de auto parkeren, dan per fiets naar Uelsen. Af en toe stevige klimmetjes, dus in de buurt van de jeugdherberg beginnen we maar weer eens met koffie. Om 11.30 uur gaan we op pad. Mooi traject, eerst door een bos, verderop langs weggetjes tussen de golvende velden. In Hesingen strijken we neer op een terras voor een Strammer Max (uitsmijter). Eenmaal de grens over belanden we in het mooie Springendal, maar daar is het erg druk met fietsers, wandelaars en ruiters. Als je van rust houdt, kun je hier beter niet wezen op zo'n zonnige zondagmiddag.
Volgende
Naar boven
Vrijdag 12 september 2003

Oosterse Bos - Hoogstede (D) 19 km
Vorige
Na de vakantie pikken we vandaag de draad van het Noaberpad weer op. We vertrekken vroeg, fietsen mee. We hadden eigenlijk nog willen kamperen, maar het is 's nachts al aardig koud en vochtig, dus hebben we in Schoonebeek een B & B adres van Vrienden op de Fiets besproken. In Hoogstede parkeren we de auto en fietsen dan terug naar Schoonebeek, waar we na een kop koffie de wandeling om 11.30 uur beginnen. Het is prachtig weer, vrij warm zelfs. Het eerste stuk is saai: lange rechte stukken tussen de akkers door. Aan de Duitse kant van de grens staan nog een flink aantal jaknikkers in bedrijf. Gekke, fascinerende dingen. We lopen even Emlichheim in om de 11e eeuwse, uit Bentheimer zandsteen opgetrokken kerk te bekijken, maar die is helaas dicht. De rest van de etappe volgen we de Vechte, het Duitse deel van de Vecht. Hier bochten de weggetjes wat meer, het landschap is aantrekkelijker. Het is inmiddels wel helemaal bewolkt geraakt en alles oogt wat somber. Gelukkig blijft het nagenoeg droog. Tegen vijven zijn we bij de auto en gaan we de fietsen ophalen. In Emlichheim lopen we vast, het centrum is afgesloten vanwege een Herbstfest. Via landweggetjes komen we toch waar we wezen moeten. Op ons logeeradres worden we verwelkomd met koffie en krijgen we een prima maal bij onze gastheer en -vrouw aan tafel. Daarna trekken we ons terug in onze kamer, lezen nog wat en kruipen vroeg in bed.
Zondag 14 september

Uelsen - Ootmarsum 12,5 km
Na een goede nachtrust en een prima ontbijt vertrekken we om 9.00 uur. We parkeren de auto bij de jeugdherberg iets onder Uelsen. Bij een bakker in het dorp kopen we broodjes gezond voor onderweg en drinken we koffie. Dan fietsen we verder naar Hoogstede. In de buurtschap Hundehock (we zijn nog steeds in Duitsland) bij Hoogstede stallen we de fietsen en pikken we om 11.45 uur de route weer op. Het weer is helemaal opgeknapt; we lopen in korte broek en de truien gaan ook al rap uit. Het eerste stuk gaat nog door vlak en stil boerenland, maar na een kilometer of zeven gaat het lichtjes stijgen en wordt het landschap golvend. We eten onze heerlijke broodjes in de zon op een bankje bij een meertje. We willen hier nog even blijven zitten, maar ontdekken dan dat we met onze voeten in een mierennest of op een mierenpad zitten. Alles zit onder de mieren, dus maar gauw weer verder. De laatste kilometers lopen we door het bos. We zien vier reeŽn aan de bosrand. Nog even strijken we neer op een terrasje voor koffie en thee en zijn dan om 16.45 uur bij de auto. De fietsen opgehaald en weer naar ons logeeradres. Hier nog meer koffie en thee, lekker gedoucht en 's avonds heerlijk gegeten in eetcafť Dorgelo in Schoonebeek.
Zaterdag 13 september

Hoogstede - Uelsen 17 km
Om 15.30 uur zijn we in Ootmarsum waar het ook heel druk is. De terrassen zitten vol, maar omdat er geen autoverkeer in het centrum is, hoor je een gezellig geroezemoes. We nemen een ijsje, dwalen wat door de straatjes en dan gaan we richting Uelsen, halen de fietsen op en keren huiswaarts.
11e-eeuwse kerk van Emlichheim.
Boerderij bij Kalle (D).
Graafschap Bentheim.
Uitzicht bij Hesingen.
Paardenslenkte bij Ootmarsum.
Ootmarsum.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact