Els' Wandelverslagen
naar boven
vorige
Tussen Taarlo en Loon bezoeken we hunebed D15. Er hangen drie tieners rond, maar die willen niet op de foto en gaan gewillig opzij. Dan even een pauze met mueslibol aan het prachtige Taarlose Veentje.
De laatste etappe van de Loop langs de Hunebedden. Na een periode van mooi weer is het nu al weer een poosje te koud voor de tijd van het jaar. Vannacht heeft het flink gevroren, maar vandaag is een mooie wandeldag, fris maar zonnig. We parkeren de auto bij McDonalds en starten daar met een kop koffie, ít kon minder. Vanmiddag zullen we de bus dan terugnemen. Dan verlaten we Assen in oostelijke richting door een nieuw ingericht natuurgebiedje, De Messchen, waar de loop van de oude beek weer min of meer hersteld is. Bij Taarlo steken we het Noord-Willemskanaal over en dan verder naar het zuiden, veel over zandpaden.

Donderdag 20 april 2017

 

Assen-Noord - Assen 15,5 km

Voorbij Loon steken we het Looner Diep over. Hier is echt sprake van een echt dal, eerst naar beneden en voorbij de brug stijgt het weer de BalloŽr Esch op. Prachtig deel van de route, steeds met zicht op het beekdal. Aan de andere kant van het pad overigens treurige met gif bespoten gele velden. We begrijpen niet dat dat nog steeds toegestaan is. Dan passeren we het allerlaatste hunebed.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
We maken we nog even een mooi rondje over de Kampsheide met grafheuvels, kruisen opnieuw de beek en verlaten het beekdal via een fraai vlonderpad. Door het Amelterbosch lopen we Assen in en dan zijn we weer terug bij het Drents Museum, waar we zoín 9 maanden deze langeafstandswandeling gestart zijn. Geen spijt van, een prachtige route!
De Messchen, met zicht op de snelweg.
D15 Loon
Loon
Looner Diep
D16 Balloo
Assen, Drents Museum
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.