Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
Het laatste stuk voor Veenhuizen is weer bos. De kilometerlange beukenlaan is modderig en bedekt met een dikke laag bladeren. Dat loopt niet fijn. Niet het leukste stuk van de route, hoewel het hier vast heel mooi is als over een aantal weken het ontluikende groene beukenblad te zien is. We lopen vandaag niet door naar het Gevangenismuseum, zoals het boekje voorschrijft, maar gaan nog een stukje verder langs de vaart tot de bushalte waar onze auto geparkeerd staat. Een hunebedloze etappe, maar wel een heel mooie!
Het heeft even geduurd voor we weer verder gingen. We wilden dit stuk graag met mooi weer doen en dat lukte niet eerder. Maar vandaag belooft een prachtige lentedag te worden, precies goed voor een wandeling door het FochteloŽrveen. Met een overstap in Oosterwolde (alwaar 25 minuten wachttijd) reizen we per bus van Veenhuizen naar Appelscha. Hier is cafť Hulst al open voor een kop koffie, fijne start, en dan aan de wandel. Het is inderdaad heerlijk weer, de jassen gaan al gauw uit. We boffen extra dat we de toch wel stevige wind en ook de zon meest in de rug hebben. De route is schitterend. Eerst door de stille Compagnonsbossen bij Ravenswoud met vaarten en wijken, stille getuigen van de turfwinning. We pauzeren met een mueslibol, heerlijk aan het water op een bankje in de zon. We zitten er zo lekker dat het bijna moeite kost om verder te gaan.

Donderdag 16 maart 2017

 

Appelscha - Veenhuizen 16 km

Na een bezoek aan de uitkijktoren aan de rand van het FochteloŽrveen, er staan wat vogelaars met grote kijkers te speuren naar kraanvogels, steken we het mooie natuurgebied over. Het is hier nog redelijk druk met wandelaars en fietsers, allemaal profiterend van het mooie weer en hopend op een ontmoeting met kraanvogels. Helaas krijgen we die niet te zien, maar we genieten wel van de vele andere vogeltjes die we onderweg zien en horen, onder andere een troepje rietgorzen.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
Ravenswoud
Lentebode Klein Hoefblad
Uitkijktoren
Geen kraanvogels, wel ganzen
We lopen Drenthe weer in.
Kerk van Veenhuizen
Klein Soestdijk, voormalige directeurswoning
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.