Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
Maar we komen er wel uit en vlak voor Exloo lopen we een stukje langs de bosrand met prachtig zicht op de glooiende flanken van de Hondsrug. We lopen trouwens zelf ook regelmatig wat te stijgen en te dalen.
Voorbij Exloo volgt dan een stuk over de uitgestrekte essen en daarna hei en bos van het Odoorner Zand. Mooi hier. Uiteraard passeren we ook nog enkele hunebedden. De laatste twee kilometer volgt de route het fietspad langs een drukke doorgaande weg. Dat kan helaas niet anders, want halverwege is weer een hunebed te bewonderen. Hierna moeten we even stevig doorlopen en zijn dan precies op tijd bij de bushalte voor de bus naar Borger, die maar een keer per uur rijd. We stappen uit in het centrum van Borger en moeten we dan nog zo’n 1,5 km teruglopen naar de auto, maar onderweg kopen we een lekker ijsje. Weer een prachtige wandeling vandaag.
Het is nog steeds zomers warm, dus vertrekken we weer in korte broek naar Borger. Om 10 uur zetten we de auto op de parkeerplaats van het Hunebedcentrum, waar we na een kop koffie – we zijn de eerste klanten – vandaan vertrekken. De eerste twee hunebedden dienen zich al snel aan, in een wat mysterieuze sfeer door het spel van ochtendnevel en zon. Dan vervolgt de route door het mooie bos van de Boswachterij Exloo. We zijn bepaald niet de enige wandelaars vandaag, maar dat is logisch met dit mooie weer en de vele recreatiegebieden in de buurt. Helaas constateren we weer dat de routebeschrijving niet altijd even duidelijk is. Jammer, want dat gezoek en gepuzzel kost veel tijd. We lopen af en toe vooral op de kaart. Als je niet goed kunt kaartlezen zou dit wel eens een lastig route kunnen worden, want markeringen zijn er niet.

Vrijdag 9 september 2016

 

Borger - Odoorn 17 km

Bij het Hunebedcentrum
Kanaal Buinen - Schoonoord
D 28 en D 29 Buinen
D 29
Gletscherkuil
Grafheuvel
D 30 Exloo
Gemeentehuis Exloo
Keienkunstwerk 'Mental map'
D 31 Exloo
Molenveld
Odoorner Zand
D 32 Odoorn
Bij Exloo
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.