Els' Wandelverslagen
volgende
naar boven
vorige
De route vervolgt door het mooie bos van Landgoed Terborgh (weer een wat warrige beschrijving en zien we daar nou echt sequoiaís staan?) en glooiende velden langs Eext. Het is lekker weer, toch nog redelijk warm, we lopen in shirtje en korte broek. Er zijn een paar spetjes gevallen, maar dat mag geen naam hebben en verder staat er wel een stevige bries uit het noordwesten.
We kruisen opnieuw de N34 richting Anloo en ontmoeten voor het eerst andere hunebedlopers. Zij lopen op de gps en dat is niet zo gek, want op dit stuk laat de beschrijving in het boekje nogal te wensen over, erg onduidelijk af en toe. We moeten regelmatig het kaartje raadplegen, waarop de route gelukkig wel goed ingetekend staat. Maar goed dat de zon schijnt, zodat we ons zo nodig kunnen oriŽnteren op de richting. In Anloo pauzeren we op het terras van de Koningsherberg met koffie en een tosti. Die cafeÔneshot had ik even nodig, liep het eerste stuk met pap in de benen en een wat duf hoofd. Na de pauze gaat het een stuk beter.
Meestal wandelen we niet op maandag, te veel andere dingen te doen. Maar omdat het weer vandaag redelijk lijkt te worden en de rest van de week veel slechter (koud en nat), gaan we toch op pad. Vorige week hebben we een paar dagen gekampeerd met onze kleinzoon en kwam er niets van wandelen. We parkeren de auto op de parkeerplaats bij hunebed Eexterhalte en fietsen zoín 9 km noordwaarts tot de parkeerplaats waar we de vorige keer geŽindigd zijn. Dat gaat ondanks de wind weer gesmeerd met mijn e-fiets en Bertus hangt aan mijn wiel. Het eerste stukje van de route gaat door bos en hei, maar als we via een tunneltje de N34 gepasseerd zijn wordt het even doorbijten. Om ook het hunebed in Annen aan te kunnen doen, lopen we hier een wat minder interessant stuk via het dorp. Onvermijdelijk natuurlijk en de routemakers vergulden de pil een beetje door ons zoveel mogelijk via groenstroken te leiden.

Maandag 8 augustus 2016

 

Landgoed De Schipborg - Eexterhalte 15 km

Hunebed D13 bij Eext is wel heel bijzonder. We zien alleen een forse grafheuvel, lopen er omheen om ergens iets van een hunebed te ontdekken, maar daarvoor moeten we er eerst bovenop klimmen. Dan zien we een (gereconstrueerd) deel van de grafkelder. Oorspronkelijk waren hunebedden allemaal afgedekt met grond en grasplaggen. We moeten ons er in het Hunebedcentrum in Borger nog maar eens goed in verdiepen. Iets verderop is dan ons eindpunt bij het grote hunebed Eexterhalte. Behoorlijk druk hier, zoín hunebed is voor veel kinderen (en grote mensen) en fijn klimtoestel.
Galgenberg {grafheuvel)
D 8 Anloo
D 9 Annen
Anloo, Magnuskerk
D 11 Anloo
Pinetum Ter Borch
Grafheuvel
Sequoia's?
D 12 Eext
D 13 Eext
D 14 Eexterhalte
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.