Els' Wandelverslagen
Gisteren, ruim 30°, vonden we het te warm om te wandelen, vandaag is het wat koeler. We vertrekken op tijd, zetten de auto op de carpoolplaats bij Westlaren, een kwartiertje van huis. En dan op de fiets naar Gasteren. Ik heb sinds kort een e-fiets en dat is heel fijn; niet meer moe en bezweet aankomen om dan nog eens een stuk te gaan wandelen. Bertus volgt me in het zog, voor hem is het geen probleem. In Gasteren ketenen we de fietsen aan een lantaarnpaal. Café Brinkzicht is nog niet open en zo gaan we om half 10 aan de wandel. Het is al benauwd warm, de thermometer in de auto gaf al 23° aan. ’t Is maar goed dat de etappe van vandaag niet zo lang is. De route is weer prachtig. We hebben hier al vaak gewandeld en komen heel wat bekende plekken tegen. Eerst door de Gasterse Duinen, hier ook het eerste hunebed. Net als vorige keer horen en zien we geelgorzen, maar dit keer lukt het me er een te fotograferen. Verderop passeren we een hooilandje waar we wel 20 ooievaars tellen. Zijn ze al aan het verzamelen voor de grote trek?
volgende
naar boven
vorige

Donderdag 21 juli 2016

 

Gasteren - Westlaren 13,5 km

Via Zeegse, koffie bij hotel Duinoord, en Zeegser Duinen maken we een grote lus langs Tynaarlo, waar ook een hunebed staat. Daarna lopen we langs het beekdal van het Zeegserloopje een stuk over een rood-wit gemarkeerde route, wat het nieuwe Groot-Frieslandpad blijkt te zijn. Die staat ook nog op ons verlanglijstje. Verder is het vooral plakkerig warm, het beetje wind dat er vanochtend nog was, is verdwenen. Gelukkig lopen we veel in de schaduw. Wel worden we regelmatig belaagd door muggen en steekvliegen. Bij café De Drentsche Aa bij Schipborg is het een drukte van belang, veel wandel- en fietsroutes komen hier samen. We laten het terras voor wat het is en eten op een bankje even een boterham. De laatste kilometers gaan over een rustig zandpad langs het beekdal tot Westlaren. Volgens de autothermometer is het nog 28° geworden. Toch lekker gewandeld.
We lopen verder door het stroomgebied van de Drentsche Aa. Waar we gelijklopen met het Pieterpad zijn vrij veel wandelaars, verder wordt er vooral veel gefietst. Maar het grootste deel van onze route is onverhard.
Gasteren
D 10 Gasteren
De geelgors
Het Anlooërdiepje, bijna onzichtbaar
Oudemolense Diep
D 6 bij Tynaarlo
Zeegserloopje
Drentse Aa bij Schipborg
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.