Els' Wandelverslagen
Wij zijn een week terug van onze vakantie in Frankrijk, hoog tijd voor weer eens een wandeling in eigen land. Leuk om weer een nieuw pad te beginnen en lekker dicht bij huis. Het boekje kwam vlak voor we met vakantie gingen binnen. Het weer is de afgelopen tijd steeds koel en buiig geweest met af en toe wat betere dagen. Ook voor vandaag staan er buien op het programma, maar we besluiten het er toch op te wagen. Met een beetje geluk vallen ze ergens anders en voor het geval we er toch een op de pet krijgen gaat de regenkleding mee. We zijn toch geen watjes! We parkeren de auto in Gasteren en nemen om half 10 de bus (een kleine) naar Assen. Hier op de Brink eerst een kop koffie. We zagen al donkere wolken aankomen en als we van start willen valt er een flinke bui, even schuilen. Maar gelukkig duurt de bui niet lang en na een minuut of tien gaan we echt op weg. We zien de bus weer langskomen op de weg terug naar Gasteren. De chauffeur stopt: of we soms mee terug willen. Nee hoor, we gaan wel lopen. We verlaten Assen in zuidoostelijke richting, niet het meest aantrekkelijke deel van de route, even doorlopen. De routebeschrijving is hier overigens niet zo duidelijk en bij gebrek aan markeringen (die zijn er niet op de routes van het Drents Landschap) moeten we goed op de kaart lopen. Dat houdt wel een beetje op, steeds oriŽnteren waar je nou precies zit. Achteraf blijkt bij raadpleging van de website van het DL dat er inderdaad wat tekst is weggevallen bij de eerste druk van het boekje. Had ik natuurlijk van tevoren naar moeten kijken.
volgende
naar boven
vorige

Woensdag 13 juli 2016

 

Assen - Gasteren 18 km

De Jacobskerk is open, daar lopen we even binnen om wat rond te kijken en water bij te vullen. Achter de kerk komen we de eerste twee hunebedden tegen.
De route gaat met een omweg richting Gasteren. Omdat het zwaar lopen was door het mulle zand op het BalloŽrveld, zijn we onderhand een beetje moe, bovendien begint de tijd wat te dringen; we hebben nog wat boodschappen te doen. Het laatste lusje laten we daarom voor wat het is, dat pakken we er de volgende keer wel bij. Prachtige route vandaag, dat belooft wat voor het vervolg.
Dan doorkruisen we het mooie BalloŽrveld van zuid naar noord. We hebben rondom al steeds dreigende wolken zien hangen en nu valt er even een miezerbui. Regenkleding kan echter in de rugzak blijven, de paraplu is voldoende. Een stukje lopen we gelijk met het Pieterpad. Hier zien we ook meer wandelaars en hebben we een ontmoeting met de BalloŽr schaapskudde. Vlak voor Gasteren, bij het verlaten van het BalloŽrveld, zien we de bus weer rijden met dezelfde chauffeur. We zwaaien als oude vrienden.
Maar al gauw lopen we tussen de velden en door het mooie stroomdal van de Drentsche Aa, via Deurze en Balloo naar Rolde. Onze waterflessen bijvullen bij eetcafť ít Hofje kan niet als we geen consumptie nemen. Rare tent, vonden we eerder ook al op De Loop van de Drentsche Aa, die ook door Rolde gaat.
Assen, Landgoed Valkenstijn
Deurzer Diep
Nogmaals Deurzer Diep
Terugblik Rolder kerktoren
De piepers staan prachtig in bloei.
Glas in lood met de wapens van Drentse gemeenten
D 18 Rolde
D 17 Rolde
BalloŽrveld
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact
De Loop langs de Hunebedden, 2016/2017.