Els' Wandelverslagen
Verslag van De Loop van de Drentsche Aa, 2012/2013.
Volgende
Naar boven
Vorige

Woensdag 24 oktober 2012

 

Oudemolen - Anloo 13,5 km

De herfst is nu op zijn mooist, maar we hebben helaas geen tijd om veel te wandelen. Maar vandaag lukt het. Het is een beetje een sombere dag, heel anders dan eergisteren toen de zon scheen en het bijna 20° werd. Maar het is droog en nauwelijks wind, dus best fijn om te lopen. We starten niet vroeg, hoeven maar 5 km te fietsen en drinken thuis nog even koffie. We parkeren onze fietsen bij café-restaurant De Fazant in Oudemolen en gaan op pad. De natuur is inderdaad prachtig. Veel kleur, veel paddenstoelen.
We lopen door het bos, over de hei, kruisen enkele malen het Anlooër Diepje, dat maar een ielig stroompje is, maar wel door een heel mooi gebied stroomt. Hier en daar zijn de paden behoorlijk modderig. Vlak voor Gasteren stuiten we op een jaloersmakende ijsbaan, een schitterende natuurplas. Wat zal het hier ’s winters mooi zijn.
In Gasteren hebben we eigenlijk best trek in een pannenkoek, maar café Brinkzicht is in deze tijd van het jaar al in winterrust: alleen in het weekend open, zelfs dus in de herfstvakantie. Jammer. Gelukkig staan er nog wel enkele tafeltjes en stoelen op het terras, zodat we er onze van huis meegebrachte boterhammetjes kunnen opeten. Met een paar slingers het beekdal van het Anlooër Diepje volgend bereiken we Anloo. De oude Magnuskerk wordt door in herfstkleuren getooide bomen vrijwel aan het zicht onttrokken.
Anlooër Diepje
Gasterse Duinen
De ijsbaan van Gasteren
Bijzondere paddestoelen ...
... nog nooit eerder gezien.
Gasteren
Schaapskudde met herder.
Blondie
Nog eens het Anlooër Diepje.
Anloo
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact