Els' Wandelverslagen
Verslag van het Trekvogelpad, 2005/2008.
We vervolgen langs de Gaasp tot in Driemond. Hier steken we via een hoge brug het drukbevaren Amsterdam-Rijnkanaal over naar Weesp, een voormalig vestingstadje. Er heerst een gezellige zaterdagdrukte in het mooie oude centrum en op het water is het druk met plezierjachten.
Volgende
Naar boven
Zaterdag 14 april 2007

A'dam Flevopark - Nigtevegt 23 km (+ 2)
Vorige
We hebben de nacht in Baarn doorgebracht bij de vriendin van onze zoon Arjan, Petra (Arjan was zelf in Groningen) en stappen daar 's morgens op de trein naar Amsterdam Muiderpoort. Dan een klein stukje met tramlijn 7 naar het Flevopark. De conducteur vindt het zelfs niet de moeite om de strippenkaart af te stempelen.
En zo gaan we even na 10 uur verder waar we vorig jaar gebleven waren. Het is prachtig weer, het wordt vandaag 25 graden. Half april! Dankzij de zachte winter en dito voorjaar staat alles al uitbundig in bloei: allerlei bloesem, krentestruiken, enz. Zelfs de kastanjes zijn hier al in blad. Heerlijk dus om een weekend te wandelen. De eerste kilometers gaan over de dijk langs Diemen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Veel joggers en fietsers hier.
Dan buigen we langs het voormalig veenriviertje de Diem naar het Diemerbos, een nog jong bos, wat in de jaren 70 van de vorige eeuw werd aangeplant. Dat je hier vlak langs de Bijlmermeer loopt is niet te zien en ook de omringende snelwegen zien we niet, maar horen we wel!
We vinden hier een terrasje aan het water voor een heerlijk koel glas fris. Met het pontje (let op de vaartijden!) steken we de Vecht over en dan moeten we nog zo'n 2 km lopen naar ons Vrienden op de Fiets logeeradres in Nederhorst den Berg. We hadden liever aan de route in Nigtevecht overnacht, maar het pontje vaart 's zondags pas vanaf 12 uur en dat is niet echt handig.
Via de weer rustige polders bereiken we dan de Vecht en over een smal bochtig dijkje, ons nog even vergapend aan één van de vele buitenplaatsen langs de rivier, lopen we naar Nigtevecht.
Een reiger in het Flevopark ...
... en deze jongen kwamen we ook tegen!
Het Nieuwe Diep.
Amsterdam-Rijnkanaal bij Diemen-Noord.
Diemerpolder.
Diemerbos.
Amsterdam-Rijnkanaal bij Driemond.
Molen Weesp.
De Vecht.
Buitenplaats Zwaanwyck.
Theekoepel bij Zwaanwyck.
Nigtevecht.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact