Els' Wandelverslagen
Verslag van het Noaberpad, 2003/2005.
Je gelooft het niet: tussen Booneschans en Oudeschans zien we 10 reeŽn en vlak voor Bellingwolde nog eens zeven. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Meestal zien we helemaal geen wild. Oudeschans ronden we via de gereconstrueerde wallen en om 16.30 uur zijn we weer bij de auto.
Volgende
Naar boven
Zondag 16 maart 2003

Nieuweschans - Bellingwolde 15 km
Vorige
Het is een mooie, zonnige zondag, het kriebelt al weer weken, dus vandaag starten we met het Noaberpad.
We stallen de auto bij de kerk van Bellingwolde. Er is geen openbaar vervoer op zondag en we verwachten hier niet veel liftkansen, dus we hebben de fietsen mee. Er staat weinig wind en met een lekker fietstochtje van zo'n 40 minuten arriveren we bij station Nieuweschans. Eerst maar koffie bij het cafť aan de overkant met, op zo'n mooie zondag kun je toch niet zonder, warme appeltaart en dan op pad om 12.00 uur.
Het is heerlijk weer en rustig lopen in dit weidse, lege en stille Groningse land met z'n enorme Oldambtster boerderijen en omgeploegde akkers. Bertus heeft echte jagersogen en ziet al gauw drie reeŽn aan de overkant van de Westerwoldse Aa. Vanwege het water tussen hen en ons in vluchten ze niet weg en kunnen we ze goed bekijken. Een eindje verder ontdekt Bertus nog meer stipjes in de verte: acht reeŽn. Bij Booneschans picknicken we in de zon op een steiger langs het water.
Alweer zo'n prachtige lentedag, de temperatuur wordt ruim 15ļ, dus we trekken er weer op uit, fietsen mee. Om 11.15 uur parkeren we de fietsen in Bellingwolde. Het eerste stuk gaat door een natuurgebied, de Lethe, pal langs de Duitse grens. Het is weer mooi lopen door het stille en nog steeds kale land. Soms horen we alleen vogels: de eerste tjif-tjaf en zelfs al een wulp.Ook komen we de eerste Noaberpadders tegen, maar in tegenstelling tot vorige week zien we nu geen enkele ree. De route voert veel door natuurgebiedjes, maar er zitten ook een aantal lange rechte stukken in langs het Boele Tijdenskanaal en een paar kilometer over een dijk langs het Veendiep en de Westerwoldse Aa. Maar mooi is het wel, het is helder weer en je kunt ver kijken. Om 16.45 uur arriveren we in Wedde.
Zondag 23 maart

Bellingwolde - Wedde 20 km
Start in Nieuweschans bij de oude remise.
Voorstraat, Nieuweschans.
Oudeschans.
Bellingwolde.
Boerderij in Bellingwolde.
Het Veendiep in Bellingwolde.
13e-eeuwse kerkje Wedde.
Westerwoldse Aa.
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact