Els' Wandelverslagen
Verslag van het Grote Rivierenpad, 2013 - 2015
Volgende
Naar boven
Vorige
De lucht wordt inmiddels lichter, het weer knapt op, dus we besluiten toch voor de originele route. Maar na een wat saai stukje over een dijk met hoog nat gras, nemen we toch een alternatieve route over asfalt. Na een ruime kilometer beginnen we te vermoeden dat dit niet de juiste keus was. Het is een lange rechte weg, niet heel druk, maar we hebben de indruk dat de autoís die er rijden zich niet erg aan de snelheidslimiet van 60 km houden. Bovendien zien we in de verte het grasdijkje, de Goudriaanse kade, liggen, begroeid met bomen. Het is helemaal geen saai grasdijkje! Ik loop aardig te mopperen: we zijn toch geen watjes, hebben wel vaker door nat gras gelopen, zijn geen asfaltvreters, enz. Gelukkig kunnen we verderop alsnog overstappen op de oorspronkelijke route en dan lopen we inderdaad door een met bomen begroeid laantje. Het gras is wel nat, maar gemaaid. Jammer dus van dat eerste stuk.
Gasteren

Zaterdag 6 september 2014

 

Schoonhoven (Gelkenes) - Ameide 14 km

Het is somber en heel nevelig als we opstaan, er vallen zelfs een paar spetters, maar het is nog altijd zacht. Het voelt alsof er een natte deken over het land ligt. We gaan eerst maar eens op pad, als het weer echt slecht wordt kunnen we altijd nog omkeren. We parkeren de auto in Ameide en pakken nu maar eens een bus. Die stopt bij de aanlegsteiger van het Schoonhovense veer, we beginnen dus direct aan de overkant van de Lek. Eerst een kilometer drukke asfaltweg. In het aardige vestingstadje Nieuwpoort (niet van de slag in 1600) drinken we koffie en overleggen we wat we zullen doen. We liepen net een eindje over de stadswallen door het gras en onze schoenen zijn al doorweekt. Voor ons ligt nog 7,5 km graspad. We kunnen via de Lekdijk naar Ameide lopen, ook een leuke route en omdat ook hier gewerkt wordt aan de dijk geen doorgaand verkeer (wel bussen), denken we. Maar we zien toch wel het nodige recreatieve verkeer (motoren, cabrioís) vanaf de dijk Nieuwpoort inrijden, die zijn er dus wel.
Verderop belanden we toch weer op asfalt en een fietspad, maar dan zijn we al snel in Ameide. Het is goed weer gebleven, al heeft de zon zich niet veel laten zien. Even een paar spetters, maar toch warm en klef. We keren terug naar de camping, breken de inmiddels droge tent af, douchen en naar huis.
Schoonhovense Veer
LAW-knooppunt
Stadswal van Nieuwpoort
De Lek bij Ameide
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact